Spoznajmo Giro: Z natekmi.si že na start podpreti Primoža

Spoznajmo Giro: Z natekmi.si že na start podpreti Primoža
26.01.2019 AVTOR: DZ

Letos bomo kolesarski navdušenci še s posebnim veseljem spremljali dirko po Italiji. Primož Roglič bo kandidat za najvišja mesta, zato bomo v naslednjih mesecih spoznavali podrobnosti Gira 2019.

Nekdanji kolesar Klemen Štimulak prek organizacije natekmi.si vabi, da se mu pridružite ob ogledu Gira v Bologni. Trije zagotovo nepozabni dnevi, še posebej, če bodo slovenski kolesarji – seveda je tu v prvi vrsti Primož Roglič – v ospredju. Letošnja dirka po Italiji se bo začela v Bologni, s kratkim (8,2 km), a nadvse zahtevnim prologom s ciljnim vzponom. Klemen Štimulak bo tudi letos zainteresirane odpeljal na ogled dela dirke. Tokrat se je odločil za uvodne tri dni. Dirka se bo začela 11. maja v Bologni.

"Primož Roglič potegne za sabo veliko ljudi. Za prve dni sem se odločil, ker je najprej kronometer. Tu je vse lažje spremljati."
Klemen Štimulak

S Štimulakom boste v Bologno odpotovali dan prej, torej v petek, 10. maja. Zgodnji odhod, da boste lahko v Bologni še isti dan kolesarili in si ogledali tako predstavitev kolesarjev kot tudi traso uvodnega kronometra. Naslednji dan boste kar s kolesi lahko odšli na traso kronometra in obenem še navijali za slovenske predstavnike. Tretji dan bo tudi zadnji v Štimulakovi družbi. Lahko se boste zapeljali po trasi sicer druge etape, ki bo že zapustila Bologno. Po 50 kilometrih kolesarjenja se boste ustavili in si ogledali kolesarsko karavano. To bo na prvem gorskem ciljem dirke po Italiji. 774 metrov nad morjem.

Tako boste lahko videli, kdo bo prvi nosilec majice za najboljšega na gorskih ciljih. Za udeležence bo sledil odhod domov, predvideno boste v Sloveniji okrog 21. ure. “V kolikor bomo imeli srečo z logistiko, bomo opravili tudi obvezen postanek v kateri izmed Pro Tour ekip,” je ob vabilu zapisal Štimulak, v pogovoru pa dodal: “Primož Roglič potegne za sabo veliko ljudi. Za prve dni sem se odločil, ker je najprej kronometer. Tu je vse lažje spremljati. Če bi šli na klasično alpsko etapo, ti gre ves dan, zato da čakaš na kolesarje, ki grejo potem hitro mimo. Pri kronometru je drugače.”

"V primeru večjega navala, lahko gremo s tremi kombiji, a skrajna meja je 20 oseb. To je še nekako obvladljivo."
Klemen Štimulak

V ceni – ta znaša 239 evrov – ponuja še: Prevoz od Ljubljane do Bologne. Dve nočitvi z zajstrkom v dvoposteljnih sobah, v hotelu s tremi zvezdicami. Tri dni kolesarjenja in spremstvo med kolesarjenjem. Ogled dirke po Italiji. “Zaenkrat imam v načrtu, da gremo z dvema kombijema, torej je na voljo 14 prostih mest. V primeru večjega navala, lahko gremo s tremi kombiji, a skrajna meja je 20 oseb. To je še nekako obvladljivo,” nam je še pojasnil Štimulak.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ