Spoznajte Skyev avtodom ... vstop samo zdravim

Spoznajte Skyev avtodom ... vstop samo zdravim
18.05.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Italiji so ekipe prost dan izkoristile za novinarske konference. Pri moštvu Sky so ob tem še predstavili avtodom, v katerem med dirko spi Richie Porte.

»Edina stvar, ki me skrbi je, da je kdo od vas prehlajen in z rokami odprl vrata. Potem bi lahko zato zbolel tudi Richie. Ob vratih je razkužilo. Če ga uporabite, si lahko avtodom tudi ogledate. Ničesar ne skrivamo. Nenazadnje je to samo avtodom, « je dejal glavni menedžer moštva Sky Dave Brailsford. O avtodomu, ki so ga pri Skyu najeli zgolj za dirko po Italiji in v njem spi Richie Porte smo že pisali. Nekaj podrobnosti nam je razkril tudi Marko Džalo. Zdaj pa so pri Skyu objavili tudi fotografije notranjosti tega avtodoma. Gre za model Fleetwood Excursion 39R.

Novinarji so želeli tudi vedeti, ali lahko ima to, da Richie Porte živi drugače kot preostali klubski kolegi, negativen vpliv na vzdušje v ekipi. A Brailsford je bil jasen: »To je bila naša odločitev. Odločitev ekipe. Pri tem moraš biti vedno zelo previden. Ideja je bila naša in ne Richiejeva. Ni on rekel: 'Želim avtodom, želim sem izolirati od ostalih.' Pri tem moraš biti zelo previden. « Obenem je Brailsford poudaril, da kolesarji še vedno jedo skupaj in skupaj preživijo čas na avtobusu: »Potem pa prideš v hotel. Imaš devet kolesarjev in ena oseba spi sama. To je ponavadi kapetan ekipe. «

Novinarji so velikost 12 metrov dolgega avtodoma oziroma bolje rečeno »motorhoma « primerjali kar z manjšim avtobusom manj premožnih ekip, kot je na primer Bardiani CSF. Dokaz, da se razlika med bogatimi in nekoliko revnejšimi ekipami še povečuje. »Konec lanskega leta smo razmišljali, kako bodo najboljše ekipe delovale leta 2020. Prihodnost tega športa je mogoče v tem, da hotelov ne bomo več uporabljali, « je še dejal Brailsford, medtem ko je to željo po inovacijah v moštvu Sky Richie Porte opisal takole:

»Ko sem bil še pri Saxo Banku smo se pogostokrat peljali mimo Skyevih kolesarjev, ki so bili na trenažerjih. Mislili smo si, kakšna čudna skupina. Zdaj gredo po etapah vsi na trenažerje. Mislim, da bodo čez nekaj let vsi uporabljali avtodome. « Na tem Giru jim je vsaj enkrat ta avtodom zares prišel še kako prav, je razkril Brailsford: »Pred dvema dnevoma so v hotelu, kjer smo spali, praznovali rojstni dan. Morali smo se preseliti. Kolesarji so sobe menjali med 11.30 in polnoči, saj so bili zaradi glasbe iz diskoteke še vedno budni. To je Giro in pomisliš. To pa res ni moderen šport. Mi smo selili kolesarje, Richie pa sploh ni imel pojma, kaj se dogaja. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ