Spremembe za Giro: V igri zdaj Jermanova ekipa

Spremembe za Giro: V igri zdaj Jermanova ekipa
15.04.2021 AVTOR: DZ

Ekipa Vini Zabu se je zaradi drugega dopinškega primera v zadnjem letu odpovedala nastopu ... Posebno povabilo pa je prejel Androni Giocattoli Sidermec.

Po dopinškem primeru, že drugem v zadnih 12 mesecih, je bilo jasno, da ima italijansko moštvo Vini Zabu malo možnosti za nastop na prihajajoči dirki po Italiji. Čaka jo namreč suspenz za dober mesec dni in prav lahko bi do tega prišlo še pred Girom ali pa med samim Girom.

Tako so se pri italijanski ekipi odločili, da se odpovejo posebnemu povabilu, ki so ga pred časom prejeli s strani RCS Sport. Seveda so se morali organizatorji dirke po Italiji hitro odločiti, komu bodo podelili posebno povabilo.

Arkea Samsic je z Nairom Quintano izrazila željo po tem, a na koncu je vseeno prevladala želja po italijanski ekipi. "Po odločitvi Vini Zabu, da se odpovejo nastopu, smo pri RCS Sport posebno povabilo podelili moštvu Androni Giocattoli Sidermec," se glasi sporočilo organizatorjev.

To seveda pomeni, da bi na svoj prvi tritedenski dirki v karieri prav lahko nastopil tudi Žiga Jerman. Če se bo seveda uspel uvrstiti med osmerico izbranih. Ekipo že dolga leta vodi Gianni Savio, ki je povedal: "Zahvaljujemo se RCS Sport, ker so pomislii na športni vidik in nas povabili na Giro. Tako kot vedno bomo tudi tokrat dali vse od sebe in tako poskušali zadovoljiti vse, ki so nas do zdaj podpirali in nas še bodo."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ