Sprinterski dan pripadel povratniku Bouhanniju

Sprinterski dan pripadel povratniku Bouhanniju
30.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Španiji je v šesti etapi veter s strani posrkbel za napeto dirkanje v samem zaključku. Prišlo je do padcev, v sprintu pa je zmagal Nacer Bouhanni.

Šesta etapa na dirki po Španiji je bila pisana na kožo sprinterjem, ki so eno izmed redkih priložnosti na tritedenski preizkušnji vsekakor želeli izkoristiti. Huercal Overa je gostila start, San Javier. Mar Menor pa cilj. Etapa je bila dolga 156 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati dva vzpona tretje kategorije. Rudy Molard je kolesaril v rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku in tokrat njegova ekipa FDJ večji del etape ni imela težkega dela pri branjenju vodstva.

Takoj po startu je prišlo do pobega. Najbolj vztrajna sta bila Luis Angel Mate in Jorge Cubero, pridružil pa se jima je še Richie Porte. Privozili so si več kot štiri minute prednosti. Mate je dobil oba gorska cilja, kolesarji pa so nadaljevali v počasnem ritmu. Bili so več kot pol ure počasnejši od najpočasnejše predvidene časovnice. Šele v zadnjih 50 kilometrih je glavnina krepko pospešila. 30 kilometrov pred ciljem sta popustila Porte in Mate, dva kilometra kasneje pa še Cubero.

V glavnini je bilo precej bolj napeto zaradi vetra s strani. In takrat se je začela za nekatere prava drama. 25 kilometrov pred ciljem je takoj po desnem ovinku in slabo označenih cestnih ovirah prišlo do padca. Veter s strani je bil tudi močnejši in v ozadju sta ostala ujeta dva kandidata za sam vrh Wilco Kelderman in Thibaut Pinot. V ospredju so vse skupaj želeli izkoristiti pri Bori Hansgrohe in ritem je bil vse hitrejši. Pinot in Kelderman pa nista imeli nobene možnosti, da bi še ujela priključek. Na koncu sta zaostala za 1:45.

Glavnina je štela vsega dobrih 50 kolesarjev. Bori so se pridružili še kolesarji Quick Stap in EF Education First. Sledil je zaključek. Kolesarji Quick Stepa so imeli vse pod nadzorom vse do vstopa v zadnji kilometer in do krožišča. Tam so se nekoliko izgubili in sledil je kaotičen sprint. V tem zaključku se je najbolj znašel Nacer Bouhanni, ki je bil tokrat prepričljivo najmočnejši.

Drugi je bil Danny Van Poppel, tretji pa Elia Viviani. Takoj po cilju je spet prišlo do padca. Tokrat zaradi plastičnih ograj, ki jih premaknil helikopter, ki je letel prenizko. Luka Pibernik je bil 47., Luka Mezgec pa 118. V skupnem seštevku je Molard obdržal vodstvo. Michal Kwiatkowski za njim zaostaja za 41 sekund, na tretjem mestu je zdaj Emanuel Buchmann. Sledijo Yates, Valverde, Izagirre, Gallopin, Quintana, Kruijswijk, Mas, Bennett, Lopez ...

Značke: Dirka po Španiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ