Steven Kruijswijk: Šlo je za neumno napako

Steven Kruijswijk: Šlo je za neumno napako
28.05.2016 AVTOR: D. Z.
Bil je na dobri poti, da dobi letošnjo dirko po Italiji. Potem pa grd padec in vse težave, ki jih je padec prinesel. Steven Kruijswijk je izgubil rožnato majico, 19. etapo pa končal v bolečinah.

"Hudičevo boli "
Steven Kruijswijk je imel pred 19. Etapo na dirki po Italiji kar tri minute prednosti pred Estebanom Chavesom. Bil je perpričljivo na poti, saj je tudi na vrhu najvišjega vzpona Gira sledil najboljšima – Chavesu in Nibaliju. Potem pa je na spustu s prelaza Colle dell 'Agnello v ovinku grdo padel.
Sicer se je hitro pobral, a je imel težave s kolesom, tako da najboljših ni več ujel.

Najprej mu je nevtralno vozilo ponudilo kolo, šele kasneje pa so mu njegovo rezervo ponudili iz spremljevalnega avtomobila. Potem pa je samo še izgubljal. Na koncu je za Nibalijem zaostal za skoraj pet minut. »Shit, "
Nizozemec zdaj v skupnem seštevku za Chavesom zaostaja za dobro minuto: »Ne vem, kaj se je zgodilo. Šlo je za neumno napako. Na spustu sem ga polomil. Vse to je 'drek « A vseeno je potem našel tudi morda razlog za padec, ali vsaj enega izmed razlogov:

»Na vrhu sem pri koncu z močmi. Hotel sem nekaj pojesti in popiti. Sledil sem ostalim in naredil neumno napako pri zavijanju. Končal sem v snežni bankini. Padec sam ni bil tako hud, vendar pa je bilo kolo povsem uničeno. Nisem se mogel peljati, tako da sem zaostal za vodilnimi. Potem je vsega konec. «

 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ