Številčenje - Revija BICIKEL ( Št. 86 jan-feb )

Številčenje - Revija BICIKEL ( Št. 86 jan-feb )
16.01.2019 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Ne vem, ali samo jaz tako nestrpno pričakujem poletno tekmovalno kolesarsko sezono ali nas je vse nekoliko razvadila mati narava, ko ni prave zime in s tem povezanega prisilnega počitka.

Zaključek leta je vsekakor zaznamoval Martin Lavrič, ki je zmagal na mednarodnem natečaju na Zwiftovi akademiji in si s tem prikolesaril enoletno pogodbo v kontinentalni ekipi Dimension Data for Qhubeka. Kako mu je to uspelo, boste brali v tokratnem velikem intervjuju. Prostor smo namenili tudi obsežni predstavitvi pametnih trenažerjev, ki so na voljo v slovenskih kolesarskih trgovinah. »Pametni« so predvsem zaradi možnosti povezave z različnimi programi in seveda z Zwiftom. Gre za obliko povezovanja med kolesarjenjem v dnevni sobi, garaži, kamri … S prijatelji, s katerimi se običajno srečujemo v času letne sezone.

Kolesarji vseh disciplin stopajo v sezono 2019 z velikimi pričakovanji. Leto pred olimpijsko sezono se bodo izpolnjevale kvote za olimpijske igre v Tokiu. Teh iger se gotovo »še« ne bodo udeležili slovenski kolesarji v dirkališčnem kolesarstvu. A prav te dni se zaključuje obnova pokritega velodroma v Češči vasi in tako bo vse pripravljeno za načrtovanje trenažnih programov za olimpijsko leto 2024.

Dobršen del leta, ki je za nami, smo namenili koreniti prenovi spletnih strani, ki je bila za uporabnike žal stresna in neprijetna. Upam, da bo sčasoma sledilo spoznanje, da je po prenovi spletna stran veliko bolj prijazna za mobilne naprave, prek katerih po novem na www.bicikel.com dostopa že blizu 50 odstotkov uporabnikov.

Še pred osmimi leti sem primerjal prednosti in slabosti tiskanih in elektronskih medijev. Takrat sem zaključil z ugotovitvijo, da se bosta spletni in tiskani medij še bolj povezovala in dopolnjevala. Stična točka te ugotovitve je, da bo po letošnjem letu kakovostna vsebina na voljo tudi v elektronski obliki, ki bo plačljiva. Z urejeno tehnično zasnovo spletnih strani imamo zdaj čas za urejanje ustreznega, uporabniku prijaznega okolja. Tudi naš cilj je, da bo plačljiva obogatena spletna vsebina na voljo v olimpijskem letu.

Potem ko smo prišli z izdajanjem revije do desete obletnice (s 73. številko po vrsti smo jubilej obeležili leta 2016), smo po prenovi spletnih strani za potrebe priprave spletnega arhiva za vse naročnike revije na novo oštevilčili izdane revije. Pred vami je zdaj 86. revija po vrsti in 100. bo ravno pred Dirko po Italiji (sicer v letu 2021), ki jo letos vsi z nestrpnostjo pričakujemo. To je prva velika dirka, za katero je pred začetkom sezone ekipa Jumbo-Visma javno objavila, da bo na njej kapetan Primož Roglič. Morebiti bi morala biti darilo za nove naročnike slovenska zastava, saj verjamem, da bomo kolesarsko karavano slovenski navijači tokrat pospremili v rekordnem številu.

Iz vsebine tokratne izdaje

Kazalo


Vrnitev železa


Intervju: Martin Lavrič


Pametni trenažerji


Vozili smo O.P.E.N.


Vozili smo Colnago V2R


Kolesarjenje - Maroko



Značke: Literatura
Ključne besede:
revija Bicikel
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ