Strgarju uspel sanjski prestop za Vorarlberg Corratec

Strgarju uspel sanjski prestop za Vorarlberg Corratec
06.11.2008 AVTOR:
V naslednji sezoni bo za slovenske ljubitelje kolesarstva zanimiva tudi avstrijska ekipa Vorarlberg ? Corratec, v tej sezoni Volksbank Corratec. Za to avstrijsko ekipo bo vozil Matic Strgar (Radensk
V naslednji sezoni bo za slovenske ljubitelje kolesarstva zanimiva tudi avstrijska ekipa Vorarlberg ? Corratec, v tej sezoni Volksbank Corratec.
Za to avstrijsko ekipo bo vozil Matic Strgar (Radenska KD Finančna točka). Kot poroča Sportal, je Strgar podpisal enoletno pogodbo. Ekipo vodi menedžer Thomas Kofler, pred leti pa je za to ekipo vozil Jure Golčer.

Strgar je v tej sezoni osvojil 48 točk za svetovno lestvico in je trenutno 1003. na lestvici. Po zaslugi največjih uspehov šestega mesta na VN Kranja in 6. mesta na VN Poreča je osvojil 14 odstotkov točk ekipe Radenska KD. ?Rogovci? so ob koncu oktobra zasedali 88. mesto med ekipami.

V avstrijsko ? švicarsko ? nemški ekipi avstrijske banke Volksbank, ki je zaradi finančne krize prekinila sponzorstvo, sta bila najboljša Švicar Andreas Dietzinker in Nemec Daniel Musiol. Švicarski reprezentant (244. na svetovni lestvici) je osvojil drugo mesto po Bavarski in 18. mesto Po Nemčiji. Prav ta dirka bila poleg etapne Po Švici in VN Hamburga tudi vrhunec nastopov cele ekipe na velikih mednarodnih dirkah. Daniel Musiol je osvojil majico najboljšega hribolazca na dirki Po Nemčiji, čeprav je po specialnosti bližje šprinterju. Na VN Hamburga je namreč osvojil 15. mesto. Najbolj znan kolesar ekipe je šprinter Olaf Pollack, ki se je proslavil v ekipi T-Mobil.

Ekipa Volksbank je sezono v ekipni razvrstitvi končala na 52. mestu.

Če bo ekipa tudi letos vozila tako kakovostne dirke, bo to za Strgarja lahko prava motivacija.

Za Strgarja (foto sportmm) se je za prestop v Adria Mobil resno zanimal tudi Milan Eržen.
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ