Sunweb: Dumoulin gre na Giro in morda na Tour

Sunweb: Dumoulin gre na Giro in morda na Tour
28.12.2017 AVTOR: D. Z.
Tom Dumoulin se vrača na dirko po Italiji, kjer bo branil letošnjo zmago. To so zdaj potrdili pri moštvu Sunweb.

Tom Dumoulin. Za njim je vsekakor najboljša sezona do zdaj. Mnogi trdijo, da je eden izmed najuspešnejših kolesarjev v tej sezoni.

Nenazadnje je letos dobil dirko po Italiji, potem pa je postal še svetovni prvak v vožnji na čas. Dolgo so mediji ugibali, če bo Dumoulin branil zmago na Giru ali pa se bo povsem posvetil pripravam na Tour de France. Kolesar Sunweba – razglašen je bil tudi za športnika leta na Nizozemskem – je dolgo tudi uspel skrivati odločitev.

Zdaj pa so iz v Nemčiji registrirane ekipe za časopis De Telegraaf potrdili vse bolj glasne govorice: "Tom bo odšel na dirko po Italiji z namenom, da se bori za visoka mesta v skupnem seštevku. Po Giru bomo analizirali njegove predstave in šele potem se bomo odločili, če bo nastopil še na Touru. ” Seveda so se odzvali tudi organizatorji dirke po Italiji, ki so na twitterju zapisali: “Tom Dumoulin bon a 101. Giru branil rožnato majico. ” To seveda pomeni, da bo Michael Matthews po vsej verjetnosti branil zeleno majico na dirki po Franciji.

Več bo znanega 4. januarja, ko se bo ekipa Sunweb tudi uradno predstavila. Sicer pa se bo 101. dirka po Italiji začela 4. maja v Izraelu, končala pa 27. maja v Rimu. Tour se bo začel 7. julija. Vsekakor so lahko organizatorji dirke po Italiji nadvse zadovoljni. Poleg Dumoulina so prisotnost napovedali še Fabio Aru, Miguel Angel Lopez, Simon Yates, Esteban Chaves, Rohan Dennis, Louis Meintjes … predvsem pa Christopher Froome, ki je poudaril, da bo ciljal na znameniti in od leta 1998 nedosegljivi dvojček – zmago na Giru in Touru v eni sezoni.

Letos je dobil že Tour in Vuelto, poudaril pa je, da je tudi v sodobnem kolesarstvu mogoče dobiti Giro in Tour. A potem je prišla na dan novica, da so v vzorcu, ki so mu ga odvzeli v eni izmed etap dirke po Španiji našli prekomerno količino Salbutamola. Kako se bo primer razpletel seveda še ni jasno, a prav lahko se zgodi, da Froome ne bom mogel nastopiti na Giru. Morda ga ne bomo videli niti na Touru. Vprašljiva pa je tudi njegova zmaga na dirki po Španiji. Morda prav zato mnogi kolesarji iščejo svoje priložnosti za zmago na tritedenskih dirkah, saj bo dirkanje vsekakor bolj odprto. 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ