Svetovni prvak odpovedal nastop na Giru

Svetovni prvak odpovedal nastop na Giru
03.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Alejandro Valverde ima za sabo slabši prvi del sezone od pričakovanj. Ena zmaga in celo odstop s klasike Liege-Bastogne-Liege. Zdaj pa se je moral še odpovedati nastopu na dirki po Italiji.

Svetovni prvak Alejandro Valverde v mavrični majici ne more biti ravno zadovoljen z aprilskim izkupičkom. Vajeni smo, da do konca aprila redno zmaguje, da je med najboljšimi na ardenskih klasikah. Tokrat pa mu ni šlo. Na klasiki Liege-Bastogne-Liege je celo odstopil. Kasneje pa pojasnil, da je na četrtkovem treningu pred dirko – torej na dan, ko je praznoval 39 rojstni dan – padel. Bolečine v križu so prehude. Zdaj se je moral odpovedati še nastopu na dirki po Italiji.

Najprej mora sanirati poškodbe, so sporočili iz Movistarja: "Da se vrne v pravo formo in začne graditi formo za drugi del sezon."Valverde se je oglasil prek družabnih omrežij: "Škoda, da se ne moremo vrniti na dirko po Italiji, vendar moram poslušati svoje telo in si povsem opomoči. Samo tako se bom lahko na najboljši možni način soočil s preostankom sezone. Srečno moji ekipi v italiji." Pri Movistarju bodo zdaj veliko stavili na Mikela Lando, ki je že bil tretji leta 2015 in Richarda Carapaza, ki je lani dirko končal na četrtem mestu.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ