Tacx Neo 2T

Tacx Neo 2T
16.12.2021 AVTOR: Tim Podlogar

Tacx Neo 2T je tretja generacija Tacxovega najpametnejšega trenažerja. Zadnja izvedba seveda izpopolnjena s še tišjim delovanjem, boljšim približkom kolesarjenja na cesti.

Ko v svojo vadbeno jamo prinesete škatlo z novim Neom, vas od prve uporabe loči pravzaprav le montaža zadnje kasete (ta na žalost ni priložena) in vpenjanje kolesa. Priloženi so standardni (zaenkrat še) 5-milimetrski zapenjalec ter nastavki, ki bodo omogočili, da namestite kolesa, ki imajo 142- ali 148-milimetrsko os. Če imate morda os dimenzij 135 x 10 mm, pa boste morali dokupiti adapter.

Za razliko od večine drugih pametnih trenažerjev Neo 2T ne potrebuje nujno električnega napajanja. Inženirji so se namreč odločili namesto dejanskega vztrajnika uporabiti virtualnega, kar pomeni, da je zadnja kaseta neposredno na osi motorja, ki ustvarja upor. Elektriko za delovanje tega motorja pa lahko ustvarimo kar s kolesarjenjem. Takšen način delovanja torej omogoča, da trening lahko opravimo tudi v primeru električnega mrka. V kolikor pa trenažer vendarle

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ