Tadej Pogačar o Touru in večji konkurenci

Tadej Pogačar o Touru in večji konkurenci
03.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Alen Milavec

Tadej Pogačar je v intervjuju za cyclingnews.com potrdil, da glavni cilj v tej sezoni ostaja dirka po Franciji. A pritiska ne čuti.

"Mislim, da nosim zdaj celo manjše breme," je za cyclingnews.com dejal Tadej Pogačar. Seveda gre za dirko po Franciji. Ta je bila eden izmed najpomembnejših ciljev Tadeja Pogačarja v tej sezoni. Lansko je končal izjemno, letošnjo pa tudi izjemno začel in blestel vse do prekinitve.

Zdaj se kolesarji pripravljajo na nadaljevanje sezone. Tudi Tadej Pogačar: "Po pandemiji ljudje z moje strani prav veliko ne pričakujejo. Nekateri sploh ne verjamejo, da Tour sploh bo. Vse je še v zraku. Ampak, če bo Tour letos, potem je še prezgodaj govoriti o boju za skupni seštevek. Želim se dobro pripraviti. Naredil bom vse, kar lahko, a o rezultatih ne morem govoriti."

Je pa tako lani kot letos pokazal, da je pri komaj 21 letih med najboljšimi na svetu: "Seveda želim dirkati in biti med najboljšimi. Zavedam pa se, da bo težko. Morda še težje, ker bodo mnogi kolesarji, ki bi sicer šli na Giro ali Vuelto zdaj nastopili na Touru. To pomeni, da bo konkurenca še močnejša."

Okvirni program dirk je Pogačar že razkril. Začel bo s preizkušnjo Strade Bianche, potem pa bo nastopil ali na klasiki Milano-Sanremo ali pa na dirki po Lombardiji. Sledil bo nastop na dirki Criterium du Dauphine. "Nič še ni povsem dokončno," je še dodal Pogačar.

Seveda se mnogi sprašujejo, kakšne posledice bo pomanjkanje dirk pustilo pri kolesarjih: "Zagotovo bomo vsi počasnejši. Moč pa bo, menim, da vsi tudi že trenirajo. Mislim, da smo vsi v podobnem položaju, tako da menim, da velikih razlik med kolesarji ne bo. Nekateri so morali dlje časa preživeti v karanteni. To je res. Upam, da se niso »prekurili« na trenažerjih."

Pogačar je priznal, da mu je bilo na trenažerju težko, in da je na njem zdržal največ uro in pol. "Na prvih dirkah ne bo nihče vedel, v kakašni formi je. Sam bom poskušal narediti kar se le da. Seveda pa bom poskušal formo tempirati za Tour de France."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ