Tadej Pogačar tudi na "Flandrijo"

Tadej Pogačar tudi na "Flandrijo"
09.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Alen Milavec

Tadej Pogačar je sporočil, kakšen program dirk ga čaka v nadaljevanju sezone. Seveda, če bo vse potekalo po pričakovanjih.

Tadej Pogačar je po odličnem uvodu v sezono in premoru zaradi koronavirusa sezono nadaljeval z nastopi na treh dirkah v Sloveniji. Najprej na kriteriju, ki nosi njegovo ime, potem pa še na cestnem državnem prvenstvu in državnem prvenstvu v vožnji na čas. Na Ambrožu pod Krvavcem je bil drugi, kronometer do Pokljuke pa je dobil. Na mednarodni sceni bo sezono nadaljeval s prvo dirko svetovne serije.

To bo dirka Strade Bianche. Na sporedu 1. avgusta. Sledil bo nastop na še eni klasiki, tisti namenjeni sprinterjem - Milano-Sanremo. Ta je tudi najdaljša klasika v sezoni. Zaenkrat še ni jasno, ali bo potem ostal v Italiji in nastopil na enodnevni dirki po Lombardiji ali pa bo odpotoval v Francijo na dirko Criterium du Dauphine. Tam bo večina favoritov za dirko po Franciji. Prav Tour de France ostaja eden izmed najpomembnejših ciljev Pogačarjeve sezone.

Potekal bo od 29. avgusta do 20. septembra. Naslednjo nedeljo pa bo Pogačar kot član slovenske reprezentance nastopil na cestni dirki svetovnega prvenstva. Sledili bodo nastopi na štirih enodnevnih klasikah. Najprej Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Potem Amstel Gold Race in še dirka po Flandriji. Vsekakor pester program. Glede na letošnje predstave pa si lahko obetamo vsekakor spektakularne vožnje.

Program dirk
1.8.: Strade Bianche
8.8.: Milano-Sanremo
12.8. - 16.8.: Criterium du Dauphine ali 15.8.: Dirka po Lombardiji
29.8 - 20.9.: Dirka po Franciji
27.9.: Svetovno prvenstvo, cestna članska dirka
30.9.: Valonska puščica
4.10.: Liege-Bastogne-Liege
10.10.: Amstel Gold Race
18.10.: Dirka po Flandriji

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ