Tadej Pogačar v Neaplju: Pica in kapučino

Tadej Pogačar v Neaplju: Pica in kapučino
12.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Imam poln nos. Morda gre za alergijo ali kdo ve kaj. Ne moti me preveč in najbrž se bo vse rešilo kmalu. Na srečo prihaja dan počitka,” je med drugim dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je po dveh prepričljivih zmagah danes na varnem prikolesaril v Neapelj, kjer je v zaključku pomagal še Molanu tik pred sprintom. Po Pogačarjevi zaslugi je glavnina uspela ujeti Jhonatana Narvaeza. Molano pa je zasedel tretje mesto.

“Danes je bil zahteven zaključek. Molano je bil odličen, saj se mu je uspelo voziti v ospredju z nami. Poskušal sem mu pomagati, vendar ni bilo dovolj za zmago. Če mu v hektičnih zaključkih, na teh slabih in razgibanih cestah lahko pomagam, je tudi zame bolje, če sem v ospredju. Obenem pa pomagam prijatelju do zmage,” je zaključek v uradni izjavi za javnost opisal Tadej Pogačar. Ohranil je 2:40 prednosti pred Danielom Felipejem Martinezom in skoraj tri minute prednosti pred Geraintom Thomasom.

Po letu 2002 je to najvišja prednost vodilnega kolesarja pred prvim prostim dnevom. Takrat je imel Jens Heppner po devetih etapah 3:33 prednosti pred Stefanom Garzellijem. A Heppner ni bil favorit in dirko je kasneje dobil Paolo Savoldelli. Zdaj je zgodba drugačna. Pogačar je bil do zdaj prepričljivo najboljši.

“Prednost pred dnevom počitka je res lepa. Veselim se lažjega jutrišnjega dneva. Poskušal se bom sprostiti in ne toliko razmišljati o dirkanju. V Neaplju sem prvič. Zagotovo bomo šli na kolo in si ogledali okolico. Že v preteklih dneh smo se vozili po zanimivih cestah in v lepih mestih. Lepo bo dan počitka preživeti v Neaplju. Upam na dobro pico in dober kapučino,” je še dodal Pogačar. Na novinarski konferenci je po včerajšnji zmagi odgovoril tudi na vprašanje, koliko etap želi še zmagati na letošnjem Giru. Tri je že dobil … “Morda bom pa prej odstopil, tako da se me boste znebili,” se je pošalil.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ