Tadej Pogačar: Kapa dol drugemu Pellizzariju

Tadej Pogačar: Kapa dol drugemu Pellizzariju
21.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar. Kaj je povedal medijem po zmagi v 16. etapi? Od Pellizzarija do opisovanja, kaj vse se je dogajalo na startu in seveda tudi o peti zmagi na letošnji dirki po Italiji.

O dobri volji že na startu: Danes ni imelo smisla imeti neke negative v sebi, ker je bil res nekako beden začetek dneva. Ampak, razumeš organizatorje, razumeš investitorje, ki vlagajo v startna mesta. Ampak, moramo gledati tudi sami nase. Na koncu smo dobili, kar smo si kolesarji tudi želeli. Krajšo etapo in ne čez prelaze, kjer je bil sneg in sploh niso bili prevozni z avtomobili. Ni imelo smisla biti negativen. Pozitiva do konca, tako kot vedno. Na koncu tudi zmaga, tako da super dan.

O pogovorih z ostalimi kolesarji: Že včeraj v drugi polovici dneva je bilo veliko pogovarjanja o tem, kaj in kako. Res je bilo na polno. Nekdo je hotel eno, nekdo drugo. Na koncu je na startu v Livignu začelo snežiti in ni bilo druge, kot odpovedati etapo. Potem smo se vozili v konvoju do starta in etapo začeli sredi ničesar. Mislim, da je bilo na koncu za vse dobro.

O peti etapni zmagi: Danes ni bil načrt iti na zmago, ampak odpeljati čim bolj konzervativno z ekipo. Ampak, pri Movistarju so imeli drugačne načrte in nas nekako pripeljali do cilja. Domen je bil tam zraven skoraj do konca in je narekoval tempo, ki mu je ustrezal. Na koncu sva se z Rafalom odločila, da na zadnjem klancu potipava konkurenco. Na koncu etapna zmaga, ampak moram dati kapo dol drugemu Pellizzariju. Res si zasluži zmago,. Mlad fant je res enkratno odpeljal danes in mislim da lahko pride do etapne zmage v tem tednu.

O podarjeni rožnati majici Pellizzariju: Je moj navijač. V Sieni leta 2019 sva se fotografirala na dirki Strade Bianche. Že jaz sem bil takrat ‘mladič’, on pa še mlajši. V prvem tednu Gira mi je poslal sliko in moram reči, da sem bil tudi nekako ponosen nanj, ko sem videl, da mu je danes skoraj uspelo. Ko je prišel do mene, me je vprašal, če lahko dobi očala za njegovega brata. Ampak, si je zaslužil tudi mojo majico.

O načinu dirkanja: Ko rečemo konzervativno dirkanje, potem najprej pomislim na ekipo, da v čim večjem številu pridemo do tam, kamor lahko in s čim manj kurjenja energije pred zaključkom. Vsakič pa je treba narediti nek “effort” in na to moraš biti pripravljen. Tudi danes sem bil pripravljen zadnjih slabih deset minut klanca iti na polno.

O vožnji v kratkem dresu: Sem imel kratko majico, ampak nogavčke. Eni so imeli kratke hlače, pa dolgo majico. Kompenziramo.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ