Tadej Pogačar: Razveselil se je vremenske napovedi (FOTO)

Tadej Pogačar: Razveselil se je vremenske napovedi (FOTO)
01.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"To je bila neverjetna etapa. Zelo zahtevna od starta," je po veličastni zmagi v 9. etapi dirke po Španiji dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je na izjemen način dobil zahtevno gorsko etapo na dirki po Španiji. Deveta etapa je potekala v Pirenejih. Priča pa smo bili pravemu spektaklu, številnim preobratom in tudi hudemu nalivu v samem zaključku. Priča pa smo bili tudi izjemnemu dirkanju dveh Slovencev. Primož Roglič se je suvereno boril s preostalimi kandidati za rdečo majico. Kljub padcu zaradi motorista pa je preostale ujel in jih večino tudi prehitel.

Pred njim sta etapo končala Nairo Quintana, ki je prevzel rdečo majico, in izjemni Tadej Pogačar. Najmlajši kolesar na dirki je slavil izjemno zmago, potem ko se je pred koncem prepričljivo otresel še Naira Quintane. "To je bila neverjetna etapa. Zelo zahtevna od starta. Čakal sem na tako priložnost. Ko sem včeraj videl vremensko napoved, sem sem se kar razveselil. Vedel sem, da lahko naredim nekaj posebnega," je dejal Pogačar.

"Na makadamskem odseku sem šel na polno. Tudi po tistem naporu sem se še vedno dobro počutil vse do ciljne črte. Vem, da sem premagal odlične kolesarje, vendar pa današnja etapa ni bila pravi pokazatelj. Morali smo se voziti po makadamu, skozi nevihto. Razumljivo je, da so imeli nekateri kolesarji težave." Pogačar je še priznal, da je neverjetno premagati take šampione. Zdaj je peti v skupnem seštevku. Pred njim pa je zaslužen dan počitka.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ