Tadej Pogačar: Super hiter dan in še en dan odčrtan

Tadej Pogačar: Super hiter dan in še en dan odčrtan
23.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

18. etapo na dirki po Italiji je po hudem boju dobil Tim Merlier pred Jonathanom Milanom. Tadej Pogačar v glavnini. Kaj pa je povedal po cilju?

Karavana na dirki po Italiji je prišla v Padovo. To je bila ravninska etapa in predzadnja priložnost za sprinterje. Na koncu smo videli napet sprint, ki ga je dobil Tim Merlier, ki je slavil drugo etapno zmago na letošnjem Giru. To je bila tudi tretja zmaga za moštvo Soudal Quick Step. Premagal je Jonathana Milana, ki je v samem zaključku prišel iz ozadja, a do zmage vendarle ni mogel. Kaden Groves je bil tretji. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Tadej Pogačar ostaja prepričljivo v rožnati majici. Kaj pa je medijem povedal po etapi? V nadaljevanju …

O etapi: Ja tudi danes je kar v redu dan. Dobre noge in dan za sprinterje. Na srečo smo se izognili temu dežju na koncu. Super hiter dan in še en dan odčrtan.
O jezi ob pogledu na “blatnik” na kolesu pred startom: Raje ne bi o tem. Nič. Bilo je kar deževno zjutraj in smo se morali tudi pripraviti na to. Ampak z mislijo, da bo v dolini tudi bolj toplo. Ne smeš se niti preveč obleči.
O bližanju Sloveniji: Ja, zelo veliko ljudi pride in upam, da se bodo imeli vsi dobro, še posebej na Monte Grappi. In, da bom tudi jaz imel dobre noge, in da naredimo še en šov.
O prihodu glavnega moža ekipe iz ZAE: Ko pride šef, nam je vedno v čast iz UAE. To je dober znak. Pomeni, da delamo dobro.
O etapi do Sappade: Mislim, da je jutri dobra etapa za pobeg. Pustimo se presenetiti, kdo bo jutri najbolj pritiskal na pedala od začetka in bomo videli, kako se bo etapa odvijala.
O vlogi v glavnini: V celi grupi imamo cela ekipa veliko spoštovanja. Cel Giro, cela grupa. En do drugega smo res spoštljivi in da mislim, da ni zapletov v sami skupini.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ