Tadej Pogačar: Upam, da lahko ta mesec naredimo poseben

Tadej Pogačar: Upam, da lahko ta mesec naredimo poseben
01.05.2024 AVTOR: DZ

“Moj cilj je skupni seštevek, imamo pa tudi Molana za sprinte. Na splošno imamo zelo dobro ekipo in komaj čakamo, da se vse začne,” je pred Girom dejal Pogačar.

“Priprave na Giro so potekale zares dobro. Letos nisem preveč dirkal, saj sem do zdaj zbral samo 10 dni dirkanja. Počutim se svežega in pripravljenega na prvi Giro.” To je v uradni izjavi med drugim povedal Tadej Pogačar, ki pravi, da komaj čaka, da se dirka po Italiji začne.

Ta bo potekala od 4. do 26. maja. Začela se bo v Torinu, končala pa v Rimu. Dolga bo 3345,6 km, kolesarji bodo morali premagati skoraj 45 tisoč metrov nadmorske višine. Pogačar bo na Giru nastopil prvič. “V mlajših kategorijah sem v Italiji veliko dirkal in na moji kolesarski poti je to bila pomembna država. Vsekakor je to eden izmed lepših krajev za kolesarjenje. Rad imam tudi kulturo in hrano. Upam, da lahko ta mesec naredimo poseben,” je še dodal Pogačar.

Kakšno ekipo pa bo imel ob sebi? Domen Novak bo v ekipi, potem so tu še: Rafal Majka, Felix Grossschartner, Rui Oliveira, Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laengen in sprinter Sebastian Molano. Športni direktorji bodo Fabio Baldato, Marco Marcato in Manuele Mori.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ