Tadej Pogačar: Začel sem prezgodaj

Tadej Pogačar: Začel sem prezgodaj
04.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“To je bil kratek, hoter prvi dan na Giru. Poskušali smo, vendar to ni bil naš dan. Vseeno menim, da smo odpeljali dobro, še posebej za tak uvodni dan na dolgem Giru,” je dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je v prvi etapi zasedel tretje mesto, potem ko je napadel na zadnjem vzponu in poskrbel, da so bili najprej ubežniki ujeti, potem pa še za to, da mu je lahko sledil samo še Jhonatan Narvaez. Kasneje ju je ujel Maximilian Schachmann. Sledila je skupina zasledovalcev z mnogimi kandidati za oder.

Sta pa iz tega boja že izpadla Romain Bardet in Thymen Arensman. “To so vedno zanimivi dnevi. Nekateri imajo težek dan, drugi še težjega. To se je videlo tudi v naši ekipi. Na žalost sem moral na zadnjem vzponu napasti že ob vznožju, kjer pa je bil tudi Narvaez zelo močan in mi je lahko sledil. Razlika do ubežnikov je bila prevelika in moral sem dati vse od sebe, da sem lahko to pokril. Dejstvo, da sem lahko potresel vse kolesarje za skupni seštevek je tudi dober znak,” je še dejal Pogačar:

“Ko smo prišli na vrh, sem vedel, bom Narvaeza težko potresel. Že dolgo nisem bil vpleten v sprint trojice, tako da sem sprint začel prezgodaj. Noge so bile dobre, vendar je bil Jhonatan hitrejši. Nisem imel večjih možnosti.” Pogačar je po zaslugi štirih odbitnih sekund proti največjim tekmecem pridobil 14 sekund.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ