Tadej Valjavec iz ozadja do prepričljive zmage

Tadej Valjavec iz ozadja do prepričljive zmage
18.11.2018 AVTOR: DZ

Škofja Loka je gostila drugo dirko slovenskega pokala v ciklokrosu. Sicer z gorskim kolesom, a najhitrejši v najmočnejši kategoriji je bil Tadej Valjavec.

V Škofji Loki so uspešno izpeljali ciklokros dirko, na kateri se je kljub hladnemu vremenu zbralo lepo število nastopajočih. Najprej so se s progo spopadli dečki do 15 let in dekleta do 17 let. Marcel Gladek se je zmage veselil pri fantih, Hana Kranjec Žagar pa pri dekletih. Pri mladincih, ki se borijo za pokal Selle SMP Junior pa sta prevladovala Italijana. Manuel Capra se je veselil zmage, drugi pa je bil Giacomo Chiumenti. Najboljši Slovenec med mladinci je bil Matic Kranjec Žagar na tretje mestu. Med mlajšimi mladinci je bil Jure Rus hitrejši od Fabijana Kralja in Maksa Cvjetičanina.

Tjaša Sušnik je bil najboljša v ženski kategoriji. Saša Žavbi Kunaver je bila druga, urška Markič pa tretja. Sledil je še zadnji start na progi v okolici stare vojašnice v Škofji Loki. Na startu je bil tudi Tadej Valjavec, ki je sicer startal v ozadju, saj je uporabljal gorsko kolo. A hitro se je prebil v ospredje in sam nadaljeval vse do cilja. Veselil se je zaslužene zmage v absolutni konkurenci. Sicer pa je bil najboljši v kategiriji elite. Mihael Štajnar je bil v tej kategoriji drugi, tretji pa Nik Čemažar. V kategoriji masters 1 je zmagala Matej Kravos pred Matejem Dakskoblerjem in Alešem Udovičem. Mitja Mori je bil najboljši v kategoriji masters 2. Matjaž Kovač je bil drugi, Lucijan Premrn pa tretji.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ