Teden mode zaključili s predstavitvijo majic (VIDEO)

Teden mode zaključili s predstavitvijo majic (VIDEO)
15.01.2018 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Italiji so tudi uradno predstavili štiri majice za najboljše kolesarje v posameznih kategorijah.

Štiri majice za štiri različne razvrstitve. Najboljši v skupnem seštevku, najboljši po točkah, najboljši na gorskih ciljih in najboljši med mladimi.

To so razvrstitve, ki jih v zadnjih letih podrobneje spremljamo na dirki po Italiji. Kolesarji, ki so v teh razvrstitvah najboljši nosijo tudi majice, ki so jih organizatorji zdaj predstavili. Na Giru 2018 ne bo sprememb. Dokaz smo dobili ob koncu tedna mode v Milanu. Tam so namreč organizatorji predstavili štiri majice, ki jih izdeluje Castelli.

Rožnata majica bo pripadala vodilnemu v skupnem seštevku. Glavni sponzor bo Enel. Potem je tu majica “Ciclamino ” z glavnim sponzorjem Segafredom za najboljšega po točkah. Modra majica in njen sponzor Mediolanum bo pripadla najboljšemu na gorskih ciljih. Bela “Euro Spin ” majica pa je namenjena najboljšemu kolesarju med mladimi. Lani je dirko dobil Tom Dumoulin, ki je že napovedal, da bo branil lansko zmago. Prepričljivo najboljši po točkah je bil Fernando Gaviria, ki jih je zbral kar 325. Drugi Jasper Stuyven jih je zbral 192.

Najboljši med mladimi je bil Bob Jungels. Premagal je Adama Yatesa in Davideja Formola. Odličen četrti v tej kategoriji je bil Jan Polanc, ki je na izjemen način dobil etapo do Etne. To je bila njegova druga etapna zmaga na dirki po Italiji. Potem je tu še Mikel Landa, ki je na gorskih ciljih zbral 224 točk, kar je bilo dovolj za prepričljivo zmago v boju za modro majico. Sicer pa bo letos že 101. dirka po Italiji. Začela se bo 4. maja v Jeruzalemu, končala pa 27. maja v Rimu.

 

 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ