Težko pričakovani troboj in nepremagljivi Van Aert

Težko pričakovani troboj in nepremagljivi Van Aert
28.12.2021 AVTOR: DZ

Wout Van Aert. Vsekakor prvo ime letošnje sezone v ciklokrosu. Nastopil je na petih dirkah in petkrat zmagal. Dobil je tudi prvi troboj.

V nedeljo so se končno prvič v novi sezoni ciklokrosa soočili veliki trije. Wout Van Aert, Tom Pidcock in svetovni prvak Mathieu van der Poel. Govorimo o tekmi svetovnega pokala v Dendermondu.

Prvi del dirke je bil v ospredju Toon Aerts, medtem ko je iz igre za zmago kmalu izpadel Pidcock. V tretjem krogu si je Van der Poel privozil manjšo prednost, a jo je Van Aert kmalu izničil in v petem od osmih krogov je tudi napadel. Dovolj odločno, da mu nihče več ni sledil.

Razlika med Van Aertom in Van der Poelom se je le še povečevala. Belgijec se je na koncu veselil zmage. Že četrte na štirih tekmah v ciklokrosu, medtem ko je bil Van der Poel - v zadnjem obdobju je imel težave s kolenom in je moral tako izpustiti kar nekaj treningov - v prvem nastopu v letošnji ciklokros sezoni drugi. Zaostal je za 49 sekund. Tretje mesto je zasedel Toon Aerts.

Naslednji dan so se vsi trije že prej omenjeni kolesarji spet pomerili. Tokrat na dirki v Zolderju. Tokrat je bilo taktiziranja manj, saj je Wout Van Aert že kmalu po začetku ostro napadel. Startal je iz druge vrste, še bolj v ozadju sta dirko začela Van der Poel in Pidcock. Kljub vsemu pa je Van Aert pokazal, da je krepko najmočnejši.

V drugem krogu je pospešil in ostal sam. Nazadnje sta popustila Aerts in Hermans. Ujela ju je skupina s svetovnim prvakom Van der Poelom, ki pa je bila prepočasna za Van Aerta. Kasneje je Van der Poel popustil in po 45 minutah dirkanja celo odstopil.

Sicer so mnogi menili, da zaradi bolečin v kolenu, a je sam kasneje povedal, da je imel pač slab dan. Van Aert ga na letošnjih dirkah še ni imel. Prišel je do pete zmage zapored na ciklokros dirkah. Van Aert si je po dobrih uri dirkanja provzil dobro minuto prednosti. Sprint za drugo mesto je dobil Pidcock, tretji je bil Eli Iserbyt.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ