Tim Merlier se je izstrelil pred izkušenejše sprinterje

Tim Merlier se je izstrelil pred izkušenejše sprinterje
09.05.2021 AVTOR: DZ, foto: La Presse

Na dirki po Italiji so kolesarji premagali drugo etapo. Ta se je začela v kraju Stupinigi, cilj pa je gostila Novara. Etapa je bila dolga 179 kilometrov, na startu pa so se kolesarji najprej poklonili pred desetimi leti tragično preminulemu Wouterju Weylandtu.

Potem pa smo videli pričakovan potek etape. Najprej ubežna skupina. Sestavljali so jo predstavniki treh prokontinentalnih ekip: Filippo Tagliani (Androni Sidermec), Vincenzo Albanese (Eolo Kometa) in Umberto Marengo (Bardiani CSF Faizané).

Privozili so si pet minut prednosti, in edini gorski cilj v etapi – govorimo o klancu četrte kategorije – je pobral Albanese. Ubežniki niso imeli nikakršnih možnosti za uspeh. 25 kilometrov pred ciljem je bilo pobega konec. Sledil je sprint za odbitne sekunde.

Sprint je dobil vodilni v skupnem seštevku Filippo Ganna pred Remcom Evenepoelom in Giannijem Mosconom. Sledila je priprava na sprint. Zaključek je bil kaotičen, nobena ekipa ni uspela povsem prevzeti pobude. Na tehnično zahtevnem delu je prvi s sprintom začel Tim Merlier.

Kolesar Alpecin Fenixa je bil zelo prepričljiv in iz ozadja ga ni uspel nihče več prehiteti. Za Merlierja je to sploh prvi nastop na tritedenski dirki. To je tudi prva tritedenska dirka za Alpecin Fenix in tudi prva zmaga na Giru. Giacomo Nizzolo je bil drugi.

Sledili so Elia Viviani, povratnik Dylan Groenewegen, Peter Sagan, Matteo Moschetti, Filippo Fiorelli … Oba Slovenca, Jan Tratnik in Matej Mohorič sta etapo končala v glavnini. Filippo Ganna je obdržal vodstvo v skupnem seštevku in ima zdaj 13 sekund prednosti pred Edoardom Affinijem ter 16 pred Tobiasom Fossom. Sledijo Evenepoel, Almeida, Cavagna, Van Emden, Walscheid, Brandle, Moscon, Vlasov …

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ