Tinkoff Saxo: Kilimanjaro premagan, zdaj pa kolesarjenje

Tinkoff Saxo: Kilimanjaro premagan, zdaj pa kolesarjenje
08.11.2014 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador in preostali člani moštva Tinkoff Saxo so opravili zanimive team building priprave. Premagali so najvišjo afriško goro Kilimanjaro.

To jim je uspelo v torek zjutraj. Na vrh 5895 metrov visokega Kilimanjara je prišlo kar 51 članov ekipe od skupaj 71. Pet jih je obupalo kaj kmalu, 15 pa šele v zadnjih metrih. Med tistimi, ki so prišli na vrh so bili tudi vsi zvezdniki, kot so Alberto Contador, Peter Sagan in Ivan Basso.

»To je bila nova izkušnja. Celotna ekipa je bila skupaj, v lepih trenutkih, pa tudi v tistih bolj zapletenih, « je priznal Alberto Contador. Nenazadnje so se morali soočiti z zares slabim vremenom, dežjem, mrazom. »Vreme nam ni ravno pomagalo. Prve tri dni je močno deževalo, tako da nismo imeli časa za sušenje oblačil, šotorov in spalnih vreč. Vse dokler nismo prečkali meje 3800 metrov, je glavno težavo predstavljal dež in ne fizična utrujenost, « je še pojasnil Contador.

Ekipa je bila razdeljena na manjše skupine in Španec je goro, predvsem pa nadmorsko višino, premagoval skupaj z Robertom Kišerlovskim in Michaelom Valgrenom. »Sam sem imel srečo, da zaradi nadmorske višine nisem trpel. Nekaterim je postalo slabo in so se morali obrniti, drugi so potrebovali pomoč, da so prišli na vrh. Bili pa so tudi taki, ki se v kampu sploh niso spomnili, kaj se je zgodilo, « je razkril Contador, ki je prvi prišel na vrh.

Po vrnitvi domov že razmišlja o pripravah na naslednjo sezono, ko bo poskusil dobiti Giro in Tour v isti sezoni. »To je bila lepa izkušnja, ki označuje začetek sezone 2015. Najbrž najzahtevnejše v moji karieri, saj bom nastopil na Giru in Touru. Zdaj si moram spočiti in se osredotočiti na mojo nalogo. To je kolo, « je še zaključil zmagovalec zadnje dirke po Španiji.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ