Tom Boonen brez Toura: Lovil bo sprinterski trojček in mavrično majico

Tom Boonen brez Toura: Lovil bo sprinterski trojček in mavrično majico
26.04.2015 AVTOR: D. Z.
Tom Boonen se je po poškodbi vrnil na dirke. Odpeljal je prvo etapo dirke po Turčiji. Razkril pa je tudi cilje v tej sezoni.

Tom Boonen vsako leto največ pričakuje od enodnevnih klasik, kot sta predvsem dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix. Letos pa se je moral tem dirkam zaradi poškodbe po padcu na dirki po Katarju odpovedati. Dolgo ga tako nismo videli na dirkah, zdaj pa se je vrnil v Turčiji. Kot smo lahko videli v prvi etapi, je opravljal zgolj vlogo pomočnika, saj je dolgo narekoval ritem in tako lovil ubežnike in obenem pomagal prvemu sprinterju ekipe Etixx Quick Step Marku Cavendishu. Še pred začetkom etape pa je priznal, da ga letos ne bomovideli na dirki po Franciji.

»Zdaj bom dva meseca na polno dirka, julija pa si bom odpočil. Potem pa spet dva aktivna meseca. Pripraviti se bom poskušal na svetovno prvenstvo. Toura ni v mojem programu. Je pa možnost, da bi nastopil tako na Giro kot na Vuelti. « Na dirki po Italiji Belgijec še nima zmage. Je pa že dobil tako etape na dirki po Franciji kot na španski Vuelti. Z morebitno etapno zmago na Giru bi tako postal eden izmed redkih, ki je slabil vsaj eno zmago na vseh treh tritedenskih dirkah. Boonen je tudi že bil svetovni prvak. Leta 2005. Deset let kasneje je očitno odločen, da spet poskusi.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ