Tom Dumoulin zapustil Giro!

Tom Dumoulin zapustil Giro!
15.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tom Dumoulin je začel peto etapo, vendar je po 1,5 km vožnje odstopil. Razlog? Bolečina v kolenu je prehuda.

Tom Dumoulin je v zaključku včerajšnje četrte etape na dirki po Italiji grdo padel. Z okrvavljenim kolenom je sicer prišel na cilj, a zaostal za dobre štiri minute in izgubil možnosti v boju za rožnato majico. Kasneje je opravil še rentgensko slikanje, ki pa je pokazalo, da hujših poškodb ni utrpel. Očitno pa je bila bolečina v levem kolenu tudi po prespani noči prehuda.

Današnjo peto etapo je v hudem dežju sicer začel, a je odstopil že 1,5 km kasneje, ko so se kolesarji pričeli vzpenjati proti vrhu prveg vzpona dneva. "Ne vem, če je mogoče, vendar pa želim vsaj poskusiti. Tako si ne bom mogel očitati, da se nisem potrudil. Koleno je kar precej odrgnjeno, tako da ne vem, če bom lahko razvijal dovolj moči že samo za dokončati etapo," je še pred startom dejal Dumoulin.

"Zjutraj sem šel na trenažer in in milo rečeno nisem bil ravno zadovoljen. Lahko se vozim počasi, ko pa želim na pedale, da bi razvil več moči, je nemogoče." Dumoulin je zdaj Giro zapustil. Seveda želi čim prej okrevati, tako da bi se potem lahko povsem pripravil na dirko po Franciji.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ