Tom Dumoulin: Kaj je tam počel motorist?

Tom Dumoulin: Kaj je tam počel motorist?
15.05.2017 AVTOR: D. Z.
Tom Dumoulin je nedeljsko etapo na dirki po Italiji sicer odpeljal odlično, a na koncu ni bil zadovoljen ... predvsem zaradi padca.

Motorist oziroma policist je okrog 14 kilometrov pred ciljem mnogim kolesarjem skrojil usodo na letošnji dirki po Italiji. Padli so Geraint Thomas, Adam Yates in Mikel Landa. Vsi so izgubili možnosti za končno zmago.

Še slabše se je godilo Wilcu Keldermanu, ki je bil visoko v skupnem seštevku. Kolesar Sunweba, ki je na Giro prišel v vlogi ključnega pomočnika Toma Dumoulina je moral zaradi padca odstopiti. “Ne vem, kaj je tam počel motorist. Komaj sem se izognil. V zadnjem trenutku sem ga videl. Ampak, šlo je zgolj za srečo. Če bi bil samo morda dva centimetra bolj levo, bi padel. Pravijo, da se zgodi, ampak se ne bi smelo, ” je bil jasen Tom Dumoulin.

Nizozemec je bil na cilju prav zaradi tega vidno razočaran. Keldermanova pomoč bi mu v gorskih etapah prišla še kako prav, zdaj bo moral nadaljevati brez letos nove okrepitve moštva Sunweb. Očitno pa je v odlični formi, saj je na Blockhaus prišel kot tretji. Šele v sprintu s Pinotom je izgubil boj za tretje mesto. Za zmagovalcem Quintano sta zaostala za 24 sekund: “Seveda sem z mojo vožnjo zadovoljen, žalostno pa je, da sem izgubil Wilca. Skupaj smo bili dobra ekipa.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ