Tom Dumoulin: Konec boja za rožnato majico

Tom Dumoulin: Konec boja za rožnato majico
14.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tom Dumoulin je četrto etapo dirke po Italiji končal več kot štiri minute za zmagovalcem. Zaradi padca s krvavim kolenom.

Tom Dumoulin je bil vpleten v padec slabih šest kilometrov pred ciljem 4. etape na dirki po Italiji. Bil je eden izmed mnogih, ki so zaostali za peščico, ki se je zbrala v ospredju in nadaljevala do cilja. V tej skupinici je bil tudi Primož Roglič. Dumoulin pa ni mogel takoj nadaljevati. Na cilj je prišel v družbi preostalih klubskih kolegov. Štiri minute za zmagovalcem Richardom Carapazom.

"Salvatore Puccio je padel. Mislim, da se je dotaknil kolesa nekoga drugega. Ob tem je podrl Iona Izagirreja in mene. Bil sem v ospredju, pa se temu nisem mogel izogniti. Kosti niso zlomljene, kar je dobro, koleno pa je oteklo," je pojasnil Dumoulin. Zdaj je 56. v skupnem seštevku: "Vse skupaj bom prespal, jutri se bomo odločili. Boj za skupni seštevek je končan."

Športni direktor Marc Reef je pojasnil, da so že drugim kolesarjem menjali kolesa, ko: “Smo slišali, da je padel tudi Tom. Ko smo prišli tja, smo takoj videli, da nekaj ni v redu. Kolo smo zamenjali, vendar pa je imel okrvavljeno koleno. Potem pa je težko poganjal. To je bila največja težava." Vprašanje je, če bo Dumoulin nadaljeval z Girom, saj namerava letos nastopiti tudi na dirki po Franciji in bi se prav lahko odločil, da zapusti Giro in se posveti pripravam na Tour.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ