Tom Dumoulin: Pripeljati rožnato majico do konca

Tom Dumoulin: Pripeljati rožnato majico do konca
25.05.2017 AVTOR: D. Z.
Tom Dumoulin: "Tu nisem, da bi se v zgodovino zapisal zato, ker 'serjem' v grmih."

Pred kolesarji na dirki po Italiji je že zelo težka serija nadvse zahtevnih etap. Potem, ko so si najboljši v skupnem seštevku po torkovi kraljevski etapi včeraj lahko vsaj nekoliko oddahnili gre zdaj zares.

Tega se zaveda tudi Tom Dumoulin, ki ima 31 sekund prednosti pred Nairom Quintano in 1:12 pred Vincenzom Nibalijem. Na novinarski konferenci po 17. etapi je Dumoulin moral odgovarjati na vprašanja, povezana z njegovimi težavami v 16. etapi. V ključnem trenutku je namreč moral opraviti veliko potrebo in na koncu izgubil dobri dve minuti. “Danes sem se počutil precej bolje. Zjutraj sem bil nekoliko negotov. Med etapo sem moral jesti tablice in gele, tako da me je bilo strah, kaj se lahko zgodi, vendar je bilo vse v redu, saj nisem imel nikakršnih težav, ” je dejal Dumoulin in poudaril:

“Tu nisem, da bi se v zgodovino zapisal zato, ker 'serjem ' v grmih. Zapisati se želim s tem, da rožnato majico pripeljem v Milano. ” Zakaj je imel težave, ne ve. Je pa izpostavil, da to ni bila posledice bolezni ali stresa. “Ne vemo, kaj je povzročilo te težave. Imamo nekaj idej. Mislim, da je šlo za kombinacijo različnih stvari, vendar ne vemo natančno. Ostati moram osredotočen in zbran pri izbiri hrane. Prava hrana v pravem trenutku. Tako bomo hitro rešili precej težav. ” Dumoulina zdaj čaka težko delo, saj se bo soočil s številnimi hribolazci, prednost, ki jo ima, pa je precej manjša od tiste, ki jo je imel pred nesrečno kraljevsko etapo:

“Zdaj bi lahko imel že ogromno prednost. To sem izgubil zaradi težav, ne zato, ker bi imel slab dan. Če bom imel v naslednjih dneh slab dan ali slabe noge, bom majico izgubil. To je bil velik poraz v torkovi etapi. S psihološkega vidika pa sem tam tudi zmagal, saj nisem izgubil veliko časa, čeprav sem moral sam loviti vodilni. ” Že danšanja dolomitska etapa s petimi vzponi bi lahko prinesla veliko sprememb. Takoj po startu se že začne vzpenjanje na Pordoi: “Pripravljeni moramo biti na vse. Prvi trije ali prvih pet v skupnem seštevku morda ne bo napadlo na prvi vzpon, a tudi na to moramo biti pripravljeni. Tisit, ki nekoliko več zaostajajo bodo zagotovo poskušali napasti. Do tega bo prišlo, zato se bo od začetka bil hud boj.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ