Tom Dumoulin: "To je, 'uh', drek!"

Tom Dumoulin: "To je, 'uh', drek!"
23.05.2017 AVTOR: D. Z.
Tom Dumoulin: "Moral sem se 'posrati'. To je vse. Kar naenkrat sem se počutil slabo."

Pred etapo je imel Tom Dumoulin 2:41 prednosti pred Nairom Quintano, zdaj pa ima samo še 31 sekund. A razlog ni kriza, ampak želodčne težave. Kot smo že pisali, Dumoulin je moral tik pred začetkom zadnjega vzpona na Umbrailpass opraviti veliko potrebo. Tako je izgubil stik s konkurenti.

»Imel sem težave. Moral sem opraviti svoje. Nisem več mogel zadržati. Po prečkanju Stelvia, na spustu sem začutil. Nisem več mogel nadaljevati in sem se moral ustaviti. Odločil sem se, da se bom boril do konca, zaključke pa bom sprejemal po cilju. To sem tudi naredil. Sem pa zelo razočaran, « je kmalu po prihodu na cilj povedal Dumoulin: »Trenutno sem razočaran. Bil sem z najboljšimi in z lahkoto sem se vozil ob Nibaliju in Quintani. Stik sem izgubil, ker sem imel te težave. To je, uh, drek. «

Vse to je Dumoulin povedal takoj po cilju. Potem pa je po podelitvi ostalim novinarjem odgovarjal še na mnoga vprašanja. Obljubil je, da se bo še naprej boril, da bo branil rožnato majico. »Na odru sem bil jezen sam nase, saj sem imel močne noge. Dve minuti sem izgubil zaradi drugačnih težav. Res sem razočaran. To ni bilo potrebno. Kljub temu, da sem bil v lovu kar 33 kilometrov sam, sem izgubil samo dve minuti. Zagotovo sem imel dovolj močne noge, da bi sledil Nibaliju in Quintani, « je še pojasnil Dumoulin in bil na klasično vprašanje, kaj se je zgodilo, konkreten:

»Moral sem se 'posrati '. To je vse. Kar naenkrat sem se počutil slabo. Takoj, ko smo se pričeli spuščati s Stelvia. Takrat so se pojavile težave. Morda je šlo za kombinacijo visokega nadmorske višine in prehrane, večjega števila gelov kot običajno. Na takih vzponih ne moreš jesti energijskih tablic. « Njegovo opravljanje potrebe pa je sprožilo nove polemike. Bi ga morali preostali počakati ali ne? Dan prej je Dumoulin počakal Quintano, ki je med etapo padel. Tokrat je kmalu napadel Ilnur Zakarin. Sledilo je oklevanje, potem pa dirkanje brez čakanja.

»Ne vem, kaj se je dogajalo v ospredju. Slišal sem, da je Movistar za trenutek počakal. Ampak, dirka je bila na vrhuncu. Lovili pa so kolesarje, kot je Steven Kruijswijk. Ne morem jim očitati, da so ga lovili. Kolesarju kot je Kruijswijk ne moreš podariti treh minut. Situacija je bila zapletena. « Zdaj se seveda pojavlja vprašanje, kakšne posledice lahko pustijo take težave … »Podobne težave sem imel na lanski dirki po Franciji, potem pa sem dobil kraljevsko etapo do Andorre. Upam, da si bom opomogel. Upam, da nisem zbolel, in da gre za podobne težave kot lani. To bi pomenilo, da Gira zame še ni konec. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ