Tom Dumoulin: Vem, da bo v tretjem tednu povsem drugače

Tom Dumoulin: Vem, da bo v tretjem tednu povsem drugače
20.05.2017 AVTOR: D. Z.
"To je zgolj ena etapa, ki mi je ustrezala," je med drugim dejal junak 14. etape dirke po Italiji Tom Dumoulin.

“To je zgolj ena etapa, ki mi je ustrezala, saj je šlo za lahek dan, potem pa smo šli na polno samo še na zaključni vzpon. Vem pa, da bo v tretjem tednu v Alpah povsem drugače. Sicer je zelo lepo dobiti kronometer in potem zmagati še tu v Oropi, a kmalu bo drugače.

Tako je po 14. etapi zadovoljno razlagal največji junak. Tom Dumoulin je ubranil rožnato majico, dobil etapo in še povečal prednost v skupnem seštevku. Letos je vso pozornost posvetil prav pripravam na Giro in zdaj se mu ta trud vrača: “Če hočeš biti dober na tritedenskih dirkah, potem moraš biti pozoren na vse malenkosti. Te delajo razliko. Dobro sem se pripravil na to dirko, vendar pa se še vedno učim. Ampak, sem samozavesten, saj sem spoznal, da se lahko zelo hitro učim.

V javnost je prišel podatek, da naj bi Dumoulin zaključni vzpon na Oropo premagal zgolj deset sekund počasneje kot Marco Pantani leta 1999, ko je uprizoril izjemen podvig. Tokrat je veliko k temu času prispevek napadalni Quintana. Na njegove napade Dumoulin ni odgovarjal: “Napadel je ostro in nekateri favoriti zo izgubili stik. Sam pa sem se mu v svojem ritmu postopoma približal. Nisem bil prepričan, da ga bomo lahko ujeli. Ko nam je to uspelo, sem razmišljal samo še o tem, da bi pridobil čim več časa.

In to mu je tudi uspelo. V zaključku je Quintana celo izgubil stik, Dumoulin pa je v boju za etapno zmago na koncu premagal še Ilnurja Zakarina. “Etapna zmaga je vsekakor pomembna, saj mi je nihče ne more vzeti. Ko je napadel Zakarin, so mi prek radijske postaje sporočili, da je Quintana popustil. Vedel sem, da mi je ostalo še nekaj energije in tako sem šel do konca moči. Takrat sem razmišljal o etapni zmagi. ” Kljub trenutni premoči je Dumoulin poudaril, da je pred njimi še dolga pot. Predvsem pa še najtežje etape z mojstri za tritedenske dirke, kot Nibali in Quintana: “Ni me strah Alp ali česa drugega. Vem, da se lahko zgodi marsikaj. Ostati moram zbran in osredotočen.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ