Tour: Jan Polanc in Tadej Pogačar potrjena, Ineos premagljiv?

Tour: Jan Polanc in Tadej Pogačar potrjena, Ineos premagljiv?
25.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Glavni menedžer ekipe UAE Team Emirates Matxin Joxean Fernandez je potrdil, da sta med osmimi izbranci za dirko po Franciji tudi Tadej Pogačar in Jan Polanc.

Matxin Joxean Fernández je za tuttobiciweb.it spregovoril o dirki po Franciji, ekipi in tudi o v zadnjih letih nepremagljivem Ineosu, predtem Skyju. "V letošnjem letu so morda še najbolj šibki. Videli bomo. Nisem čarovnik, a glede na izjave se zdi, da si tam vsi želijo izboriti svoje mesto. Froome je zmagal štirikrat in želi, da se ga spoštuje. Bernal je aktualni zmagovalec in zahteva spoštovanje. Thomas je tudi že zmagal in bil enkrat drugi," je dejal Joxean Fernandez.

Potrdil je, da bodo pri njegovi ekipi stavili na naslednjo osmerico: Tadej Pogačar, Jan Polanc, Fabio Aru, Davide Formolo, David De la Cruz, Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm in Marco Marcato. Torej, oba Slovenca, pa čeprav je bilo do zdaj znano, da ima nastop zagotovljen samo Pogačar. "On in Evenepoel predstavljata prihodnost. Tadej je kolesar, ki postaja iz dneva v dan močnejši in je edinstven na svetu. Ima izjemno regeneracijo in neverjetno glavo. Njegove noge se zdijo otroške, tako da ima še veliko prostora za izboljšavo. Vse spoštuje, tudi osebje," je še dejal Matxin.

Matxin je še izpostavil, da bodo v boju za skupni seštevek računali tako na Aruja kot Pogačarja. Spomnimo. Lani je Aru tudi na dirko po Španiji odšel kot kapetan, pa je potem odstopil. Tadej Pogačar pa je tri tedne zares blestel. Dobil je tri etape, bil je najboljši med mladimi kolesarji in dirko končal na tretjem mestu. Glede na Matxinovo razkritje naj bi na Touru nastopili vsaj štirje Slovenci. Primož Roglič, Tadej Pogačar, Jan Polanc in očitno tudi Matej Mohorič. A to še zdaleč ni dokončen seznam.

UAE Team Emirates za Tour de France 2020: Tadej Pogačar, Jan Polanc, Fabio Aru, Davide Formolo, David De la Cruz, Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm in Marco Marcato.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ