Tradicionalni zaključek v Podsmreki

Tradicionalni zaključek v Podsmreki
14.10.2011 AVTOR:
V nedeljo od 14 ure dalje bo v Podsmreki potekala že tradicionalna zaključna dirka kolesarske sezone v Sloveniji. Na dirki za VN Avtomojster bodo organizatorji tudi podelili glavno nagrado – Zlato Scottovo kolo.
Gre za krajšo, 70 kilometrov dolgo krožno dirko, na kateri bodo skupaj startali starejši mladinci, mlajši člani in člani. Dirka je že tradicionalna, saj jo bo moštvo ljubljanske Radenske organiziralo že 11 zapored. Na dirki bo zmago branil Grega Bole, ki je tudi edini kolesar s tremi zmagami na tej dirki.

Dvakrat je dirko dobil Borut Božič, po eno zmago pa imajo Radoslav Rogina, Tadej Valjavec, Matic Strgar, Blaž Furdi in Blaž Jarc, ki brani lansko zmago. »Profiji« se bodo pomerili za prestižno zmago, medtem ko bo že pred dirko jasno, kdo bo prejel glavno nagrado, Zlato Scottovo kolo.

Zmagovalec je tisti, ki zbere največ točk v točkovanju na dirkah za Svetovni koledar. Trenutno je najboljši Grega Bole, prehiti pa ga lahko samo Jani Brajkovič, ki bo v soboto edini Slovenec, ki bo nastopil na dirki po Lombardiji.

Če bo tam sedmi oziroma boljši, potem bo prehitel Boleta, v nasprotnem primeru se bo zmage veselil Gorenjec, sicer kolesar Lampreja. Precej bolj odprt je boj za zmago med mlajšimi člani, ki se bodo tudi na zadnji dirki borili za točke.

Trenutno vodi Klemen Štimulak. Možnosti za zmago pa imata še Robert Jenko in Jan Polanc. Vsi so člani ljubljanske Radenske. V tej kategoriji je največ naslovov najboljšega po točkah osvojil Kristjan Koren, ki je zmagal kar trikrat.

Po enkrat pa so največ točk zbrali Marko Žepič, Jure Zrimšek, Kristjan Fajt, Jani Brajkovič, Simon Špilak, Blaž Furdi in lani Marko Kump. Med elito je bil kar petkrat najboljši Tadej Valjavec, trikrat – tudi lani – Jani Brajkovič in dvakrat Andrej Hauptman.
 
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ