Tratnik 10., Ganna razred zase, Almeida pa izjemen

Tratnik 10., Ganna razred zase, Almeida pa izjemen
17.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti in RCS Sport

Dirka po Italiji vse bližje Sloveniji. Tokrat vožnja na čas. Filippo Ganna je bil spet najboljši. Jan Tratnik z 10. časom. Joao Almeida pa vse bolj prepričljivo vodilni.

Na dirki po Italiji je bil čas za drugo od treh voženj na čas. Karavana se vse bolj približuje Sloveniji. Tokrat je start gostil Conegliano, cilj pa Valdobbiadene. Etapa je bila dolga 34,1 km. Vožnja na čas pa je vsekakor predstavljala priložnost za spremembe v skupnem seštevku.

A smo dobili dokaz, da je Joao Almeida trenutno vsekakor povsem zasluženo v vodstvu. A najprej vožnja na čas. Trasa je bila nadvse razgibana, vseeno pa pisana na kožo mojstrom za vožnjo na čas.

Zato ni presenetljivo, da je spet blestel Filippo Ganna. Svetovni prvak v tej disciplini in zmagovalec uvodne vožnje na čas je bil prepričljivo najboljši. Povprečna hitrost 47,953 km/h. Čas pa 42:20. To je bil daleč najboljši čas.

Nekdanji svetovni prvak in tudi Gannin klubski kolega Rohan Dennis se mu je najbolj približal. Na 26 sekund. Odlično je preizkušnjo odpeljal Brandon McNulty, ki je z zaostankom 1:09 zasedel tretje mesto. Joao Almeida v rožnati majici je tudi blestel, saj je zaostal za 1:31, postavil pa je šesti čas.

Z izjemo McNultyja so vsi konkurenti zaostali za Portugalcem. Tudi Wilco Kelderman, ki je izgubil dodatnih 13 sekund. Tudi Jan Tratnik se je izkazal z 10. mesto. "Končno mi je uspelo odpeljati dober kronometer. Morda sem mislil, da bom kakšno mesto višje, ampak najbolj pomenbno je, da sem se končno dobro počutil od starta do cilja," je na facebooku zapisal Tratnik in dodal:

"Nisem imel nobene krize in sem izjemno zadovoljen. Sedaj spet fokus na našega kapetana in upam, da se mi ponudi kakšna priložnost v etapi, ampak trenutno bomo še naprej morali pomagati Pelliotu, saj je še vedno 3. generalno." Zaostal je za dve minuti. Omenimo še Majko in Bilbaa, ki sta oba ugnala glavnega italijanskega aduta Nibalija. Ta je v primerjavi z Almeido izgubil 1:22.

Skupni seštevek ostaja podoben tistem pred kronometrom, le razlike so zdaj precej večje. Almeida ima zdaj 56 sekund prednosti pred Keldermanom in 2:11 pred Bilbaom. Sledijo McNulty, Nibali, Majka, Pozzovivo, Masnada, Konrad in Hindley.

Skupni vrstni red
1. Joao Almeida (Por, Deceuninck Quick Step) 54:28:09
2. Wilco Kelderman (Niz, Sunweb) 0:56
3. Pello Bilbao (Špa, Bahrain McLaren) 2:11
4. Brandon McNulty (ZDA, UAE Team Emirates) 2:23
5. Vincenzo Nibali (Ita, Trek Segafredo) 2:30
6. Rafal Majka (Pol, Bora Hansgrohe) 2:33
7. Domenico Pozzovivo (Ita, NTT) 2:33
8. Fausto Masnada (Ita, Deceuninck Quick Step) 3:11
9. Patrick Konrad (Avt, Bora Hansgrohe) 3:17
10. Jao Hindley (Avs, Sunweb) 3:33

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ