Tratnik po pobegu odličen peti, rožnata majica De Marchiju

Tratnik po pobegu odličen peti, rožnata majica De Marchiju
11.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Giro

Četrta etapa letošnjega Gira je pričakovano pripadla ubežnikom, še težja je bila zaradi deževnega in hladnega vremena. Etapna zmaga je pripadla Joeju Dombrowskemu, Jan Tratnik je končal v peterici, prvi spopad smo dočakali tudi med favoriti.

Etapa do Sestole je bila kot nalašč za uspešen pobeg večje skupine in natanko tako se je tudi razvila. Kolesarji Ineosa niso bili kaj prida zainteresirani za branjenje rožnate majice, zato je bilo že po polovici etape, ko je bila prednost večja od sedmih minut, hitro jasno, da bo skupno vodstvo prevzel nekdo od ubežnikov.

Do zadnjega vzpona je najbolje kazalo Reinu Taramaaeju in Chrisu Juul-Jensenu, za njima pa je bila večja skupina zasledovalcev, ki so dovolj dobro hranili moči, da so v zaključku izničili dobro minuto zaostanka.

Na zadnjem vzponu na Colle Passerino je bil najmočnejši Američan Joe Dombrowski, z drugim mestom pa je rožnato majico vodilnega oblekel Alessandro de Marchi. Izkazal se je tudi Jan Tratnik, ki je bil blizu novega velikega uspeha, na koncu pa je na 5. mestu zaostal 29 sekund.

Tudi v ozadju, v skupini s favoriti, drame ni manjkalo. Tempo so na zaključnem vzponu, ki je bil najbolj strm v zadnjih dveh kilometrih, narekovali kolesarji Bahrain Victoriousa, nato pa je napade med favoriti sprožil Egan Bernal.

Hitro je odpadel Joao Almeida, tudi George Bennett ni bil kos najhitrejšim, skupaj so do cilja prišli Bernal, Mikel Landa, Aleksandr Vlasov, Giulio Ciccone in Hugh Carthy. Nekoliko presenetljivo je 10 sekund izgubil denimo Simon Yates, ob njem je končal tudi Remco Evenepoel, ki po kalvariji Almeide (zaostal je več kot 5 minut) prevzema kapetansko vlogo v Deceunincku.

Dobre pol minute so danes izgubili Vincenzo Nibali, Emmanuel Buchmann, Jai Hindley, Marc Soler in Fausto Masnada, ki so vsi v širšem krogu favoritov za rožnato majico.

Četrta etapa je tako postregla s pričakovanim razpletom in tudi z nekaterimi odgovori glede forme glavnih favoritov za končno zmago.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ