Trenažerji tako iskani kot toaletni papir

Trenažerji tako iskani kot toaletni papir
10.04.2020 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Težko bi si kdo predstavljal, da bomo v mesecu marcu in aprilu tako pogosto kolesarili na trenažerjih in sobnih kolesih.

Izredni ukrepi z omejevanjem gibanja v času koronavirusa je z zadnjim ukrepom aktivnost omejila na sprehajanje, tek oziroma kolesarjenje znotraj občine bivanja. Ob nenehnem opozarjanju, da ostanemo doma, da se izognemo okužbi z virusom ter da se posredno ognemo poškodbam je tudi mene v zadnjih tednih odvrnilo od kolesarjenja v naravi in sem podaljšal obračanje pedal na trenažerju.

Da pri tem nisem osamljen, je kazalec tudi ponoven rekord, ki je prejšnjega popravil v samo tednu dni razlike. Govorim o svojevrstnem rekordu istočasnih kolesarjev na platformi Zwift.

Ko je še lani, točneje, 8. januarja istočasno kolesarilo 13.064 kolesarjev in potem letos 21. januarja 16.512 kolesarjev, kar je bila obakrat rekordna številka, se je vse skupaj stopnjevalo v mesecu marcu letos.

Vsak vikend v marcu se je istočasnih kolesarjev na Zwiftu povečevalo za približno 5.000. Zadnji konec tedna v marcu je bil tako postavljen nov rekord, 28.299 istočasnih navideznih kolesarjev.

Kot tudi po drugih državah so takrat začeli veljati bolj omejevalni ukrepi in 4. aprila je padla magična meja 30.000 kolesarjev, ki kolesari v istem trenutku, kjerkoli po svetu s pomočjo platforme Zwift. V manj kot 24-tih urah pa je bil zabeležen nov rekord s 34.940 istočasnih kolesarjih na Zwiftu v navideznem kolesarskem svetu Watopia. Pred kratkim je bil dodan tretji svet, pred tem je bil poleg Watopie na voljo še drugi navidezen svet, ki se je občasno menjal.

Navidezni rekordi razlagajo dejstvo, da so na začetku letošnjega leta trenažerji tako iskani, kot po nekaterih državah toaletni papir ob začetku pandemije.

Ta trenutek so trenažerji razprodani, še posebej to velja za pametne trenažerje, ki omogočajo navidezno kolesarjenje na različnih platformah, od katerih odstopa Zwift glede na družaben moment, ko se lahko zdaj v teh pogojih navidezno družimo z drugimi kolesarji med kolesarjenjem.

Preverili smo zalogo s trenažerji pri specializiranih kolesarskih trgovinah v Sloveniji:

Iz podjetja Proloco Trade d.o.o., ki skrbi za specializirane kolesarske trgovine v skupini SKM (slovenski kolesarski mojster), so nam sporočili, da je dobava trenažerjev znamke Tacx omejena v prihodu so modeli: Blue matic, Blue Twist, Booster, Flux S, Flux 2, Neo 2T, Satori Smart, Antares, Galaxia. Dobave so zdaj na dva tedna.

Iz trgovine Maxisport so nam sporočili, da je potrebno poslati povpraševanje, saj so določeni modeli naročeni.

Iz trgovina A2U so nam sporočili, da so bili po daljšem čakanju v tem tednu dobavljeni pametni trenažerji Tacx Neo 2T smart in so na zalogi.

Zalogo pri ostalih trgovinah dodamo, ko nam posredujejo podatke.

Pred nami je ponovno topel sončen vikend. Izkoristite ga za aktivnost na prostem znotraj določenih omejitev, v večernih ali zgodnjih jutranjih urah se pa srečamo v navideznem kolesarskem svetu.

Ostanite doma, ostanite zdravi!





Platforma Zwift je v zadnjem letu beležila zmerno rast naročnikov te storitve. Drastičen odskok se je zgodil v obdobju sprejemanja omejevalnih ukrepov gibanja.

30. marec je lepo prikazana rast, ko se je iz ure v uro dvigovala najvišja istočasna navidezna udeležba kolesarjev širom po svetu. Že naslednji konec tedna je krivulja ponovno strmo odskočila navzgor.

Kaj lahko pričakujemo jutri in v nedeljo?

Redkordne številke so se v preteklosti zabeležile v soboto ali nedeljo med 10:30 in 11:00 uro.

Značke: Trgovina
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ