Trojček Van der Haarja, Lechnerjeva prevzela vodstvo

Trojček Van der Haarja, Lechnerjeva prevzela vodstvo
19.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Lars Van der Haar je potrdil, da mu domač teren v Valkenburgu izjemno leži in dosegel tretjo zaporedno zmago. Slavila je tudi Eva Lechner.

Svetovni pokal v Valkenburgu:

1          Lars Van Der Haar (Ned)                 1:05:58         

2          Wout Van Aert (Bel)                         0:00:24         

3          Sven Nys (Bel)                                   0:00:34         

4          Kevin Pauwels (Bel)                         0:00:59         

5          Julien Taramarcaz (Swi)                  0:01:40         

6          Michael Vanthourenhout (Bel)       0:01:59         

7          Corne Van Kessel (Ned)                   0:02:05         

8          Clément Venturini (Fra)                  0:02:06         

9          Diether Sweeck (Bel)                        0:02:13         

10       Laurens Sweeck (Bel)                       0:02:18

 

Dominanca Wouta Van Aerta se je končala na domačem terenu njegovega trenutno največjega konkurenta. Tehnično zahtevna proga v Valkenburgu, z veliko kratkimi vzponi in letos še dodatno začinjena z obilico blata, je pisana na kožo Larsu Van der Haaru. 

Nizozemec je odpeljal perfektno dirko in večino časa sam vozil v ospredju. Lov za njim sta narekovala Van Aert in veteran Sven Nys, a se je prednost vseskozi gibala med pol minute in 40 sekundami prednosti. Ob vstopu v zadnji krog je bilo jasno, da bo Van der Haar dosegel še tretjo zaporedno zmago in na zaključnem vzponu zmagoslavno dvignil roke.

Nys se je dobro upiral Van Aertu, a je iz boja za drugo mesto dokončno izpadel v zadnjem krogu, ko je naredil napako in zdrsnil v blatu. Mlajši Belgijec je dano priložnost sprejel z odprtimi rokami in si privozil drugo mesto. V skupnem seštevku ima še 10 točk prednosti pred Van der Haarom in 15 pred Nysom. V ženski konkurenci je bila najboljša Italijanka Eva Lechner, ki je z zmago ob odsotnosti Katerine Nash prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku. Lechnerjeva se je dva kroga pred koncem otresla še zadnje konkurentke, Nikki Harris, in s stisnjeno pestjo še zadnjič pripeljala čez znameniti Cauberg. Britanka je v zadnjem krogu padla in ostala brez stopničk, na katerih se je presenetljivo znašla Kaitlin Antonneau. Tretja je bila Čehinja Pavla Havlikova. 

V mladinski konkurenci pa je na tekmovanju v Coloradu navdušil Will Doherty. Pokazal je izjemno obvladovanje kolesa, na spodnjem videu si oglejte, kako je premagal kar 20 stopnic. Gre za izjemno zahtevno tehniko, ki pa mu bo v prihodnje na dirkah prinesla precejšnjo prednost. 

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ