Trst proti Albaniji v boju za Grande Partenzo?

Trst proti Albaniji v boju za Grande Partenzo?
04.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Danes se začenja dirka po Italiji, pojavljajo pa se že govorice o tem, kje naj bi se začela naslednja. Največ možnosti naj bi imel Trst, a v ta boj naj bi se vmešala še Albanija.

Pokrajina Piemonte oziroma Torino gosti veliki začetek oziroma Grande Partenzo letošnjega Gira. Kaj pa naslednje leto? Že marca so se mediji razpisali o tem, da bo naslednja Grande Partenza v Trstu. Ta je pred leta 2014 gostil cilj Gira, ki se ga bomo Slovenci z veseljem spominjali, saj je prav zadnjo etapo dobil Luka Mezgec.

Če bi bil začetek v Trstu, potem bi Giro lahko obiskal tudi Slovenijo. Cilj etape naj bi bil celo na meji med Gorico in Novo Gorico. Furlanija naj bi za veliki začetek in tri etape organizatorjem ponudila več kot pet milijonov evrov. Zdaj pa naj bi se v ta boj za začetek Gira vmešala Albanija. Nazadnje se je Giro izven Italije pred dvema letoma začel na Madžarskem. Predtem pa leta 2018 v Izraelu.

Albanija naj bi poskušala izriniti Trst po zaslugi dobrih odnosov med premierko Giorgio Meloni in Edijem Ramo, pišejo pri Tuttobiciweb.it. Posledično zaradi dobrih odnosov med Albanijo in Italijo. Trst je bil tudi leta 2023 zelo blizu temu, da bi spet gostil cilj Gira, a so organizatorji potem podpisali dolgoletno pogodbo z Rimom, tako da se od takrat naprej Giro zaključi v Rimu.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ