Tudi Arnaud Demare do zmage

Tudi Arnaud Demare do zmage
22.05.2019 AVTOR: DZ, foto: La Presse

Najbolj ravninska etapa na letošnji dirki po Italiji se je končal s sprintom glavnine. Zmagal je Arnaud Demare. Valerio Conti ostaja v rožnati majici.

Na dirki po Italiji je za kolesarji deseta etapa. Po ponedeljkovem dnevu premora je bila prehod v nov tekmovalni teden lažji, saj je bila pred kolesarji 145 kilometrov dolga povsem ravninska etapa z vsega 155 metri nadmorske višine. Nobnega gorskega cilja, le dva bonifikacijska sprinta v drugem delu etape. Ravenna je gostila start, Modena pa cilj. V rožnati majici je etapo začel Valerio Conti, sicer član moštva UAE Team Emirates.

Po pričakovanjih je prišlo že kmalu do pobega. Na misijo nemogoče sta se podala kolesarja italijanskih prokontinentalnih ekip Luca Covili (Bardiani CSF) in Sho Hatsuyama (Nippo Vini Fantini). Povprečna hitrost 38 km/h je zgolj dodaten dokaz, da je to bil za mnoge kolesarje zgolj podaljšan aktiven počitek. V prvem delu dirke je Miles Scotson skrbel, da si ubežnika nista privozila večje prednosti. Z narekovanjem ritma ju je držal na dobrih treh minutah zaostanka.

Prvi sprint je 46 kilometrov pred ciljem brez boja dobili Covili. V glavnini je bil najboljši Arnaud Demare, ki je tako nakazal, da se dobro počuti. Cima je bil najboljši na drugem letečem cilju, glavnina pa je za ubežniki zaostajala za vsega pol minute. 29 kilometrov pred ciljem je bilo pobega konec. Kasneje se je začel boj za pozicije in 2,6 km pred ciljem je napadel Ventoso. Glavnina ga je ujela šele ob vstopu v zadnji kilometer.

Takrat pa je moral Rudiger Selig zavirati, zaradi česar je padel zmagovalec dveh etap Pascal Ackermann. Glavnina je takrat razpadla in sledil je sprint, ki ga je dobil Arnaud Demare. Francoz je zdaj med izbranci, ki so etapne zmage slavili na vseh treh tritedenskih dirkah. Drugače je z Elio Vivianijem, ki je spet zasedel drugo mesto in na letošnjem Giru še nima zmage. Rudiger Selig je bil tretji. V skupnem seštevku ni sprememb. Vodi Conti, drugi je Primož Roglič.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ