Tudi Grega Bole na italijanski Giro

Tudi Grega Bole na italijanski Giro
01.05.2016 AVTOR: D. Z.
Morda se po poškodbi, ki jo je utrpel na dirki Amstel Gold Race sliši neverjetno. Pa je resnično. Grega Bole je v ekipi za nastop na dirki po Italiji.

Ko je Grega Bole na dirki Amstel Gold race padel in si poškodoval obraz, se je zdelo, da se bo moral odpovedati nastopu na dirki po Italiji. Očitno pa so pri ekipi Nippo Vini Fantini prepričani, da jim lahko Bole z izkušnjami še kako pomaga. Če so prvo ime ekipe Damiana Cunega označili za kapetana, pa so Boletu pred Girom prisodili vzdevek 'karizmatični vodja '.

»Padec na dirki Amstel Gold Race je vse spremenil. Noga je bila takrat dobra, tako da sem zagotovo nekaj izgubil. Vendar pa sem si po poškodbah opomogel in uspel nadaljevati z dobrim treningom. Z željo, da bi bil pripravljen na najpomembnejšo dirko, « je v uradni izjavi za javnost na spletni strani moštva Nippo Vini Fantini dejal Grega Bole, ki je večji del prvega dela sezone treniral na Tenerifih.

Zdaj pa je vendarle prišel tudi domov. »Z Damianom se dopolnjujeva, saj sva kolesarja z različnimi karakteristikami. Lahko bomo ciljali na različne etape, « je še med drugim dejal Bole. Polega Cunega in Boleta bodo na dirki po Italiji ekipo Nippo Vini Fantini, ki je prejela Posebno povabilo organizatorja zastopali še Giacomo Berlato, Genki Yamamoto, Iuri Filosi, Gianfrano Zilioli, Alessandro Bisolti, Eduard Grosu in Riccardo Stacchiotti.

Sicer pa lahko pričakujemo na startu Gira – začne se 6. maja na Nizozemskem in konča 29. maja – kar lepo število slovenskih kolesarjev. Zaenkrat sta uradno potrjena dva. Matej Mohorič in Grega Bole. Je pa tudi Luka Mezgec že pred časom dejal, da ima nastop na Giru zagotovljen. Opravljal bo vlogo pomočnika Caleba Ewana. Na startni listi moštva LottoNL Jumbo je tudi Primož Roglič, ki je tudi že potrdil, da bo nastopil na Giru. Samo pri Cannondalu imajo na listi naštetih osem kolesarjev. Kristijana Korena med temi ni, vendar pa je tudi on bil v zadnjem času z ekipo na pripravah.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ