Tudi na Giru "on board" kamere

Tudi na Giru "on board" kamere
07.05.2015 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Italiji in Velon so sklenili dogovor in rezultat bo viden med prenosi Gira. Gledalcem bodo ponudili tudi "pogled" s pomočjo "On board" kamer.

On board kamere bodo kolesarjem namestili v osmih etapa, vključno z ekipnim kronometrom, pa tudi v nekaterih sprinterskih in gorskih preizkušnjah. Izbrane etape so 1., 2., 4., 9., 12., 15., 16 in 20. V projekt Velon je vključenih 11 World Tour ekip. To so BMC Racing Team, Etixx - Quick-Step, Lampre - Merida, Lotto Soudal, Orica GreenEDGE, Team Cannondale - Garmin, Team Giant - Alpecin, Team Lotto NL - Jumbo, Team Sky, Tinkoff - Saxo in Trek Factory Racing.

Seveda si posnetkov ne boste mogli ogledati v živo, ampak v posameznih povzetkih nekoliko kasneje. Pogodba ekipam dovoljuje, da lahko posnetke objavljajo tudi na svojih spletnih straneh. »Za nas je bilo vedno pomembno, da poskušamo gledalcem dirkanje še bolj približati. Nove tehnologije nam to omogočajo, saj jih pripeljemo v glavnino. Tako bomo najtežjo dirko v najlepšem delu sveta lahko pokazali v drugačni luči gledalcem vsega sveta, « je dejal direktor dirke Mauro Vegni.

»RCS Sport je zavzeto pristopil h projektu in sodelovanja se že veselimo. Osem izbranih etap bo dalo dovolj vpogleda v to, kaj moraš narediti, če hočeš zmagati, osvojiti majico na tritedenski dirki. Rezultate vsega tega pa komaj čakamo, « je dejal predstavnik projekta Velon Graham Barlett. Dirka po Italiji se bo začela 9. maja, končala pa 31. maja.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ