Tudi najboljši kolesar podpira prihod Vrečerja, Kocjana ...

Tudi najboljši kolesar podpira prihod Vrečerja, Kocjana ...
31.12.2012 AVTOR: D. Z.
Samuel Sanchez, brez dvoma prvi mož baskovskega Euskaltela je poudaril, da je napočil čas, da se kolesarji in tudi navijači sprijaznijo z dejstvom, da so v moštvu tudi tuji kolesarji.
Pri moštvu Euskaltel Euskadi so se prvič v 18-letni zgodovini zatekli po "pomoč" tujih kolesarjev. Če so hoteli ostati v elitni skupini najboljših ekip, so potrebovali točke, ki jih s samo baskovskimi kolesarji niso imeli. Tako so se odločili za zanje zgodovinsko in za nektere sporno potezo. Šli so v lov za kolesarji, ki so v pretekli sezoni osvojili večje število točk. Med temi osmimi nakupi sta tudi dva Slovenca. Jure Kocjan in Robert Vrečer.

Tudi Sanchez, prvi mož ekipe, je poudaril, da je bil nakup tujcev edini izhod. "Sponzor je hotel ostati del elitne skupine v kolesarstvu in generalni menedžer Igor Gonzales de Galdeano je to dosegel. Nimamo kaj kritizirati, saj jedro ekipe še vedno sestavljajo baskovski kolesarji ali pa tisti, ki so že kot amaterji nastopali v Baskiji. Tak sem tudi sam," je za španski športni časopis Marca dejal Sanchez.

Nekdanji olimpijski prvak je tudi dodal, da se s potezo strinja: "Dirke Svetovnega koledarja so zahtevne. Zato moramo spremeniti našo miselnost in dirkati kot znajo najboljše ekipe, saj smo del te skupine. Dirkati moramo na zmago. Če nam to ne uspe, pa se moramo zavedati, da so tudi druga, tretja in četrta mesta zelo pomembna."

Za Sanchezom je sicer slab drugi del sezone. Aprila mu je uspelo dobiti dirko po Baskiji, na dirki po Franciji pa se je poškodoval, tako da v Londonu ni mogel braniti naziva olimpijskega prvaka. Takoj po vrnitvi je še enkrat padel, vrnil pa se je tik ob koncu, ko je zasedel drugo mesto na dirki po Lombardiji.

"Po mojem drugem padcu ne stavil niti evra na to, da se bom vrnil že do svetovnega prvenstva in tam Valverdeju pomagal do medalje. Zato se ne morem pritoževati. Na Touru sem bil zelo dober, vendar priznam, da ne dovolj, da bi ga lahko dobil. Froome in Wigginsa sta bila precej boljša od ostalih," je še pojasnil Sancehz in dodal: "Sam sem lovil mesto med prvimi petimi in upal, da bi se lahko boril za oder. Največje razočaranje pa je bilo, ko nisem mogel braniti olimpijskega naslova. To sem si zelo želel, saj so igre samo vsaka štiri leta."

34-letni Sancehz se še ni odločil, na kateri izmed tritedenskih dirk bo nastopil v letu 2013, saj čaka, da traso predstavijo še organizatorji španske Vuelte. A zaenkrat je velika verjetnost, da se bo namesto na Touru nastopil že na italijanskem Giru: "Tam še nisem dobil nobene etape ali pa stal na odru za zmagovalce. Tudi, če zdaj tam še ne bom nastopil, bom zagotovo v bližnji prihodnosti."
Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ