Tudi Primož Roglič potrjen za Giro: "Lahko tudi dobi etapo."

Tudi Primož Roglič potrjen za Giro: "Lahko tudi dobi etapo."
02.05.2016 AVTOR: D. Z.
Tudi pri moštvu LottoNL Jumbo so potrdili deveterico kolesarjev, ki se bo borila na dirki po Italiji. Med deveterico je tudi Primož Roglič.
.

Po pričakovanjih na Giru ne bo ne Roberta Gesinka ne Wilca Keldermana, ki bosta vse stavila na dirko po Franciji. Zato pa bo ekipa v boju za visoko uvrstitev v skupnem seštevku veliko stavila na Stevena Kruijswijka. Lani je bil sedmi, letos pa želi to uvrstitev še izboljšati. Ob njem bodo dirkali še Jos Van Emden, Martijn Keizer, Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Twan Castelijns, Moreno Hofland, Enrico Battaglin in seveda tudi Primož Roglič. Roglič je že dlje časa vedel, da bo nastopil na Giru, a zdaj je prišla tudi uradna potrditev.

Športna direktorja bosta Addy Engels in Jan Boven. Pri ekipi so sporočili, da nameravajo dirkati zelo napadalno, in da ne bodo ciljali zgolj za visoko mesto v skupnem seštevku. »Enrico Battaglin lahko kaj naredi v pobegih, v sprintih manjših skupin. To je na Giru že dokazal. Moreno Hofland je naš najhitrejši mož. Z njim imamo dobre možnosti v skupinskih sprintih. Tudi Primož Roglič lahko dobi etapo. Že na dirki po Kataloniji je bil zelo blizu, « je dejal prej omenjeni Engels. Da bo Giro za to ekipo nekaj posebnega, pove dejstvo, da se bo začel na Nizozemskem. 6. maja v mestu Apeldoorn. Končal pa se bo 29. maja.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ