TV Slovenija brez Gira: Lastnik pravic noče prodati

TV Slovenija brez Gira: Lastnik pravic noče prodati
01.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Vsekakor žalostna vest prihaja iz TV Slovenija. Kar se je že dlje časa govorilo, je očitno res. Dirke po Italiji ne bomo mogli spremljati na nacionalni televiziji.

"Ko smo konec prejšnjega leta dobili prvi namig, da naj bi Primož Roglič nastopil na Giru 2019, smo takoj vstopili v kontakt z lastnikom televizijskih pravic za Slovenijo. Te si je namreč že pred leti zagotovil z večletno pogodbo. Odgovor je bil jasen, pravic za Slovenijo niso bili pripravljeni prodati za nobeno ceno. Podoben interes so imele tudi nekatere tuje televizije, ki so želele odkupiti pravice za prenose v svojih državah, pa je bila njihova izkušnja enaka," je za rtvslo.si dejal odgovorni urednik Športnega programa TV Slovenija Gregor Peternel.

TV Slovenija v zadnjih letih sicer uspešno pokriva dirko po Franciji, a vendar smo mnogi slovenski kolesarski navdušenci upali, da bodo leto pridobili tudi pravice za prenašanje dirke po Italiji, saj je boj za visoka mesta v skupnem seštevku napovedal Primož Roglič. Žal je zdaj očitno že bolj ali manj jasno, da Gira tudi letos ne bo na TV Slovenija. Dirka po Italiji se bo začela 11 maja v Bologni. Je pa Gregor Peternel potrdil, da bo TV Slovenija tudi letos prenašala dirko po Sloveniji, dirko po Franciji in svetovno prvenstvo.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ