UCI Pogačarju zaradi dresa zagrozil z diskvalifikacijo

UCI Pogačarju zaradi dresa zagrozil z diskvalifikacijo
07.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Veliko prahu je dvignil Tadej Pogačar, ko je v tretji etapi nosil rožnato majico vodilnega in vijolične hlačke. Zdaj so pojasnili zaplet.

Mednarodna kolesarska zveza se je odzvala na barve, ki jih je nosil Tadej Pogačar v tretji etapi dirke po Italiji. Ne samo, da so se nekateri zgražali nad barvno neusklajenostjo, na koncu se je izkazalo, da so v nasprotju s pravili. Pogačar je nosil dres, ki mu ga je zagotovil organizator.

Ta je z “granatno” barvo želel še bolj izpostaviti spomin na tragično preminule nogometaše Torina pred 75 leti. UCI se s potezo organizatorja ni strinjal in je ekipi UAE sporočil, da jim lahko grozi diskvalifikacija ob morebitnem nošenju teh odtenkov, čeprav so pri proizvajalcu dresov Castelliju trdili, da gre zgolj za različna odtenka rožnate. V današnji sprinterski etapi je Pogačar tako nosil črne hlačke in rožnato majico.

“Naredili smo spremembo. Rožnati barvi smo dodali granatne odtenke, ki spominjajo na Grande Partenzo 4. maja. Tudi na majici so različni granatni odtenki. Po mojem mnenju vse v skladu s pravili,” pa je vse skupaj zagovarjal eden izmed predstavnikov RCS Sporta, ki organizira dirko Paulo Bellino:

“Jasno je, da je nekoliko drugačen dres kot v preteklih letih, vendar pa menim in z mojim mnenjem se strinjajo tudi pri Castelliju, da smo spoštovali pravila, ki govorijo o skladnosti in ujemanju.” Ta razlog ni bil upoštevan. In zdaj je vse “po starem”. Pogačar pa v rožnati majici povsem zasluženo, le da tokrat ni mogel nositi “body dresa”, kakršne nosi večina kolesarjev.

“Ne vem, kaj lahko povem. Prireditelji so nam dali kombinezon, zato sem si ga oblekel, potem pa so nas poklicali iz UCI-ja in rekli, da to ni dovoljeno,” je za Eurosport zaplet pojasnil Pogačar, ki tudi po četrti etapi ostaja vodilni v skupnem seštevku. Danes je kaotičen, a zelo hiter sprint dobil Jonathan Milan. Kaden Groves je bil drugi, tretji pa Phil Bauhaus.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ