Ujeti Trekov tovornjak

Ujeti Trekov tovornjak
08.05.2017 AVTOR: D. Z.
Zgodbe, ki jih piše kolesarstvo, ki jih piše Giro d?Italia. Na spletu je zaokrožila fotografija z na preozki cesti ujetim avtobusom moštva Trek Segafredo.

Trije dnevi na Sardiniji so hitro minili. Brez večjih težav tudi za kolesarje. Nekaj sekund sta v boju za rožnato majico izgubila Steven Kruijswijk in Ilnur Zakarin.

Rohan Dennis je zaradi padca zaostal za več kot pet minut. Zato pa se je v težavah znašel voznik avtobusa moštva Trek Segafredo. Govorimo o transferju po sobotni drugi etapi. Glede na navigacijo bi moral biti transfer po etapi zelo kratek, vsega 15 kilometrov. Dober kilometer in pol pred ciljem pa so naleteli na preozko in zavito cesto. V enem izmed ovinkov je avtobus ostal ujet. Kolesarji in večina ostalega osebja so se odločili, da bodo do hotela nadaljevali peš.

“Cesta je postajala vse ožja. Presenetil nas je ovinek. Večkrat sem poskusil, vendar ga nisem mogel izpeljati, ” je dejal voznik avtobusa Danny Ven. Še več. Avtobus ni mogel ne naprej ne nazaj. Neljub dogodek si je ogledalo kar lepo število domačinov. “Ko je transfer dolg le 15 kilometrov veš, da je to predobro, da bi bilo res, ” je na twitterju zapisal kolesar Peter Stetina. Potem pa je še pojasnil:

“Cesta je postajala vse ožja, potem pa je tam bila še čreda ovc. Prišli smo na most, ki ga je bilo z avtobusom nemogoče prevoziti. Potem so si vse skupaj ogledali domačini. Celotna vas, vseh dvesto ljudi. Giro je vedno tak. ” Ven je moral tako del poti odpeljati vzvratno: “Približno en kilometer. Če bi moral na tak način odpeljati celotno razdaljo, bi to trajalo večno. ” Potem pa se ga je usmilil domačin in mu odprl prehod na dvorišče, tako da je voznik lahko obrnil avtobus:

“Že 20 let vozim avtobus, česa takega, da se nisem mogel niti premakniti, pa še nisem doživel. Najhuje bi bilo, če bi tako ujeti ostali na poti na start. Izkušnja. Upam, da se ne bo več ponovilo. ” Sicer pa pri moštvu veliko stavijo na Baukeja Mollemo, ki bi se rad boril za najvišja mesta v skupnem seštevku, medtem ko se v sprintih za etapne zmage bori Giacomo Nizzolo. Lani in predlani najboljši kolesar po točkah.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ