Ulissijeva akcija za zmago pred Etno

Ulissijeva akcija za zmago pred Etno
04.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Italiji je Diego Ulissi dobil drugo etapo, ki se je končala z lažjim ciljnim vzponom. Filippo Ganna obdržal rožnato majico. Jan Tratnik je sedmi v skupnem seštevku.

Na dirki po Italiji so kolesarji opravili z drugo etapo. Alcamo je gostil start, cilj pa Agrigento. Po razgibanem prvem delu je sledil nekoliko lažji srednji del 145 km dolge etape. Za konec pa so morali kolesarji premagati še 3,7 km dolg vzpon četrte kategorije s 5,2-odstotnim naklonom.

Filippo Ganna je z Ineosom branil rožnato majico. Kmalu po začetku je prišlo do pobega. Ubežno skupino so sestavljali Thomas De Gendt, Ben Gastauer, Mattia Bais, Alessandro Tonelli in Etienne Van Empel.

Privozili so si dobrih pet minut prednosti. V drugi polovici dirke so se na dogajanje odzvali pri Sunwebu, ki so želeli pripraviti dober izhodiščni položaj za Michaela Matthewsa.

Medtem je odstopil še en kolesar Astane. Miguel Angel Lopez zaradi padca ni dokončal kronometra, zaradi zdravstvenih težav pa je odnehal Aleksander Vlasov. V ospredje je pomočnike poslal tudi Fernando Gaviria, kasneje tudi Peter Sagan.

Glavnina je ubežnike ujela devet kilometrov pred ciljem in začel se je boj za pozicije. Na zaključnem vzponu so člani moštva UAE pripravili teren za Ulissija in ob vstopu v zadnji kilometer so napadli Wackermann, Ulissi in Honore.

Sledil je napad Petra Sagana, ki je bil sicer odločen, a v zadnjih metrih je bil Ulissi preprosto boljši. Veselil se je zmage pred Saganom in Mikkelom Honorejem. Pet sekund za prvo trojice je sprint glavnine dobil Matthews. V tej skupini dobrih 50 kolesarjev so bili vsi najboljši, tako da je Ganna obdržal rožnato majico.

Na 23. mestu je etapo končal Jan Tratnik, ki je zdaj sedmi v skupnem seštevku. Pred kolesarji je etapa s ciljem na Etni, ki bo že razkrila, kdo izmed favoritov še lahko upa na osvojitev rožnate majice.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ