Ura resnice: Pogačarjev šov se nadaljuje

Ura resnice: Pogačarjev šov se nadaljuje
11.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar je veliki zmagovalec posamične vožnje na čas na dirki po Italiji. Na zaključnem vzponu nadoknadil zaostanek!

Vožnja na čas. Prva na letošnji dirki po Italiji. Kolesarji so morali premagati za sodobne čase vsekakor zelo dolgo vožnjo na čas. Govorimo o 41 km dolgi progi od Foligna do Perugie. Trasa pa posebna. Prvih 34 kilometrov je bilo ravninskih in pisanih na kožo specialistom za take preizkušnje. Potem je sledil 1,5 km dolg strm klanec in le malenkost položnejše nadaljevanje vse do cilja.

Izmed specialistov za take preizkušnje je vsekakor izstopal Filippo Ganna, ki je odlično opravil s traso. Bil je najhitrejši na prvem vmesnem času in potem tudi na drugem. Po prihodu na cilj je prevzel vodstvo in dolgo čakal na predstave ostalih. Vsi so zaostali za njim. Kot vodilni v skupnem seštevku se je kot zanji na pot podal še Pogačar. Na prvem vmesnem času je zaostajal za 44 sekund, pa čeprav je Imel skoraj 51 km/h povprečno hitrost. Med prvim in drugim vmesnim časom je bil že precej boljši v primerjavi z ostalimi, z izjemo Ganne.

Za Italijanom je zaostajal za 47 sekund, a njegov vmesni čas je bil dovolj za tretje mesto. Potem je sledil težji del. Pred njim je na morebiten preobrat nakazal Daniel Martinez, ki je proti Ganni prav v zaključku uspel pridobiti 15 sekund. Pogačar je bil izvrsten. Tako zelo, da je uspel Ganno na cilju celo prehiteti. Čas pa 51:44 in povprečna hitrost 47,09 km/h. Ganna je zaostal za 17 sekund. Kolesarji Ineosa so bili odlični, saj je bil z zaostankom 49 sekund tretji Magnus Sheffield, četrti pa Thymen Arensman. Zaostal je za minuto.

Sledili so Maximilian Schachmann, Antonio Tiberi, Luke Plapp, Daniel Felipe Martinez, Mikkel Bjerg in na desetem mestu Geraint Thomas, ki je v drugem delu krepko popustil. Jan Tratnik je bil 19. Pogačar je zdaj prepričljivo prvi v skupnem seštevku, saj ima že kar 2:36 prednosti pred Danielom Felipejem Martinezom in 2:46 pred Geraintom Thomasom. Ostali so že več kot tri minute in pol zadaj. Ben O’Connor je četrti, sledijo pa Luke Plapp, Aleksej Lucenko, Cian Uijtdebroeks, Antonio Tiberi, Filippo Zana, Orenzo Fortunato …

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ