Urin, žalitve, pivo in sedma zmaga: Na poti do zmage pljunil gledalca

Urin, žalitve, pivo in sedma zmaga: Na poti do zmage pljunil gledalca
31.12.2023 AVTOR: DZ

Kaj vse se je dogajalo na ciklokros dirke v Hulstu! Mathieu Van der Poel je prišel do zmage, a je med dirko pljunil gledalca. Padla sta Van Aert in Pidcock.

Hulst. Prizorišče novega dvoboja med Mathieujem Van der Poelom in Woutom Van Aertom. A letos Belgijec Nizozemcu ne more konkurirati. Van der Poel je preprosto premočan za vse in ta dokaz smo dobili tudi danes. Van der Poel je odpeljal sedmo dirko v tej sezoni ciklokrosa. Poraza pa letos v ciklokrosu sploh še ne pozna.

Prav v zadnjem obdobju je imel spored dirkanja zelo naporen. Od 26. decembra do 30. decembra je odpeljal štiri dirke. Vse je tudi dobil. Tudi na zadnji preizkušnji je bil nadvse prepričljiv. Ko je enkrat prevzel vodstvo, ga ni več izpustil iz rok in sledila je samostojna vožnja. Po šestih zmagah v Belgiji je bil Van der Poel na poti proti veličastni in prvi zmagi v tej sezoni še na Nizozemskem.

Očitno pa se vsi gledalci vendarle ne strinjajo s to superiornostjo. Med vožnjo je v zadnjem krogu pljunil proti gledalcem oziroma navijaču. Kasneje je o tem govoril tudi v intervjuju: "Že med ogrevanjem so me ozmerjali. Če želiš to početi, je bolje, da ostaneš doma. Imel sem dovolj tega." V podrobnosti se ni spuščal, niti ni želel povedati, kaj vse so mu gledalci izrekli:

"Bolje bo, če vprašate njih. teh besed ne bom ponavljal. To niso stvari, ki spadajo v šport. To ni primerno za nikogar. Po določenem času je bilo dovolj. Tudi sam sem imel dovolj tega." Na twitterju se je oglasil tudi eden izmed gledalcev, ki naj bi bil takrat v bližini in poskušal pojasniti, zakaj se je Van der poel odzval, tako kot se je, saj je bilo kasneje izrečenih veliko kritik na račun Van der Poelove reakcije. "Bil sem dam. Belgijski navijači so ga polivali z urinom in pivom."

Na same predstave Van der Poela pa tudi to očitno ne vpliva. Nova prepričljiva zmaga je tu. Že sedma: "Nikoli ni lahko. Vedno moraš eno uro voziti na polno. Na začetku sem bil v zavetrju in vseskozi sem delal napake, saj nisem mogel videti idealnih linij. Zato sem šel naprej in vozil v svojem ritmu, saj se na tej progi zvrstijo različni zahtevni deli. Še posebej vzpon, ki ga pretečeš utrudi noge."

Tokrat sta se Van der Poelu najbolj približala rojaka Joris Nieuwenhuis in Lars Van der Haard. Četrti je bil še en Nizozemec Pim Rohhaar, na petem mestu pa je tekmo končal eden izmed favoritov Wout Van Aert. Zaostal je za 43 sekund, a iz igre za zmago izpadel po padcu in težavah s predrto gumo. To je bila njegova šesta tekma v tej sezoni ciklokrosa.

Do zdaj je dosegel dve zmagi in bil trikrat drugi. Zdaj pa še peti. Štirikrat se je soočil z največjim tekmecem in vedno je ta dvoboj dobil Van der Poel. Van Aert je bil še posebej razočaran, saj je želel v zadnjem nastopu v dresu Jumba Visme sponzorju v odhodu priboriti zmago. Z novim letom Jumba namreč ne bo več med sponzorji, ekipa pa se bo imenovala Visma Lease a Bike.

Še slabše se je na ciklokrosu godilo še enemu izmed zvezdnikov cestnega kolesarstva. Tom Pidcock je kmalu po startu padel in je moral že takoj preteči razdaljo do boksov, kjer je zamenjal kolo, a bil je že predaleč v ozadju, da bi se lahko boril za visoka mesta. Če pa se ustavimo pri prej omenjenih kolesarjih - Van der Poel in Van Aert se bosta po novem letu srečala še vsaj dvakrat. Najprej že 1. januarja, potem pa še 4. januarja.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ