Uspešna generalka pred obrambo mavrične majice

Uspešna generalka pred obrambo mavrične majice
29.01.2024 AVTOR: N. Gr., foto: Alpecin Deceuninck

Nizozemski šampion Mathieu van der Poel je dobil tudi zadnjo dirko pred obrambo naslova svetovnega prvaka v češkem Taboru prihodnji konec tedna, slavil je na svetovnem pokalu v Hoogerheideju.

Mathieu van der Poel še naprej melje konkurenco na dirkah ciklokrosa v tej sezoni. V soboto je slavil na X20 pokalu v Hammeju, dan kasneje je na spolzki podlagi v Hoogerheideju še na svetovnem pokalu opravil z vso konkurenco. Tokrat je z napadom počakal do zadnjega kroga, nato ga niso uspeli ujeti niti trije zasledovalci iz ekipe Trek Baloise Lions. Drugi je bil Joris Nieuwenhuis, tretji Pim Ronhaar, četrti pa Thibau Nys. S petim mestom je vodstvo v svetovnem pokalu zadržal Eli Iserbyt.

"Danes je za mano dobra, a nekoliko drugačna dirka. Nisem bil tako svež, po napadu mi je bilo težko, potreboval sem malo dlje za regeneracijo, a je to normalno, saj sem v zadnjem obdobju dirkal veliko, tudi sobotna dirka se je poznala. Zadovoljen sem s formo, potrebujem še dober počitek in pripravljen bom na SP," zagotavlja Van der Poel, ki bo majico branil v češkem Taboru, kjer se bo od kolesarstva poslovil Zdenek Štybar.

Generalka se je dobro končala tudi za svetovno prvakinjo Fem Van Empel, ki je v šprintu v Hoogerheideju ugnala Blanko Vas in Lucindo Brand, tudi ona bo naslednji konec tedna glavna kandidatka za še eno mavrično majico.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ