V Ajdovščini za naslove prvakov v ciklokrosu

V Ajdovščini za naslove prvakov v ciklokrosu
07.01.2020 AVTOR: DZ, vir: Izvir Vipava

Ajdovščina bo gostila državno prvenstvo v ciklokrosu. Na sporedu bo v soboto 11. januarja 2020. Osrednje prizorišče pa bližina nogometnega stadiona.

Sezona ciklokrosa se v Sloveniji bliža koncu in obenem tudi vrhuncu. V soboto bo Ajdovščina gostila državno prvenstvo v ciklokrosu. Dirke organizira Izvir Vipava, Ajdovščina pa bo prvič gostila ciklokros dirke, potem ko je letos že gostila na primer cilj kraljevske etape na dirki po Sloveniji. Organizator sporoča:

"Kolesarski klub Izvir Vipava ciklokros organizira že šesto leto zapored. Dirka bo potekala za vse starostne skupine od najmlajših do najstarejših in seveda tudi s startom v katerem bodo nastopili elitni tekmovalci." Osrednje prizorišče bo okolica nogometnega stadiona:"Proga je večinoma travnata, potekala bo na približno 2 km dolgem krogu, ki ga bodo morali kolesarji prepeljati večkrat. Na progi so prisotne naravne ovire, organizator pa jo bo popestril še z nekaj dodatnimi umetnimi ovirami, ki bodo dirko naredile bolj zanimivo. Kolesarji bodo morali tako poleg jarkov in brežin, skokov čez rob cestišča in klančin, preteči tudi stopnice, skočiti čez umetno oviro, zapeljati v spiralo in iz nje, ter se spopasti s cik-cak postavljeno progo."

Vse skupaj se bo začelo ob 10.30. Najprej bodo na svoj račun prišli najmlajši na “cici krosu”. Sledili pa bodo dečki in deklice, mladinci in mladinke ter ob 13. uri še amaterji in člani v elitni kategoriji. Zaključna podelitev majic boo b 14. uri. Podelili bodo nagrade državnim prvakom, pa tudi nagrade najboljšim za Pokal Slovenije v ciklokrosu. Lani je v Cerknici med člani državni prvak postal Tadej Pogačar. Vso konkurenco pa je takrat v Cerknici ugnal Matej Kravos, ki bo tokrat nastopal na domačih tleh.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ